Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Čeká nás hodně změn, někteří hráči nás opustí, naznačil po vypadnutí ve čtvrtfinále trenér Tygrů Pešán

Trenér libereckých hokejistů Filip Pešán po vyřazení ve čtvrtfinále play off extraligy se Spartou uznal sílu a kvalitu soupeře. Severočeši se podle jeho slov potýkali i ve vyřazovací části s nevyrovnanými výkony, Pražané však postoupili naprosto zaslouženě.

„Čtyři nula na zápasy je kruté, na druhou stranu obrovský respekt kvalitě, v jaké Sparta sérii odehrála. V jakékoliv situaci, za jakéhokoliv stavu byla organizovaná a fantasticky vedená výbornými trenéry. Dbali na detaily a my jsme vždy sekundovali a dotahovali, někdy Spartu euforicky přehrávali, ale v kvalitě, dodržování systému a detailech byla Sparta lepší. Přeju jí, aby měla další úspěšná kola v play off," řekl Pešán.

Zatímco Sparta měla v závěru základní části jistou druhou pozici, Liberec neúspěšně bojoval o čtvrté místo a přímý postup do čtvrtfinále. Následně v předkole muset odehrát pět zápasů proti Olomouci.

„Mohlo se to nějakým způsobem promítnout v závěru, ale na druhou stranu si nemyslím, že bychom na tom byli fyzicky špatně. Sparta prostě byla o detail lepší než my," řekl Pešán, jenž musel v play off řešit i absence v podobě zraněných nebo distancovaných hráčů.

„Máme daleko užší kádr než Sparta, to je realita. Na druhou stranu jsme si vyzkoušeli sedmnáctileté osmnáctileté kluky v takových zápasech, což je úžasné pro jejich kariéru," poukázal na nasazení Tomáše Gavlase nebo Jaromíra Péreze. „I tak jsme ale chtěli uspět. Proti tak kvalitnímu týmu to bylo těžké, bylo to znát. I v nejsilnější možné sestavě bychom se ale potýkali s podobnými problémy. Možná bychom více zazlobili," řekl Pešán.

Liberec před sezonou omladil kádr a snažil se nasazovat z pohledu extraligy méně zkušené hráče. „Mám radost, že se prosadili hráči, kteří čekali na svou velkou minutáž a velkou úlohu v týmu, kterou dostali. I když si myslím, že nás někteří opustí a zamíří na zahraniční angažmá, tak jim budu přát, ať se jim daří. Myslím si, že udělali stejně jako my kus práce. Daň za všechno je nevyrovnanost výkonů během celé sezony, s čímž jsme se potýkali v sezoně i v play off," uvedl bývalý reprezentační kouč, který se do Liberce vrátil před sezonou.

Další změny Bílé Tygry čekají i nyní po sezoně. Konec kariéry zvažuje kapitán Michal Birner, o šanci prosadit se v NHL by měl zabojovat nejlepší střelec základní části Jakub Rychlovský. „Kádr budujeme už několik měsíců, některé věci jsou domluvené a budu v tom pokračovat dál. Určitě nás jako každý rok čeká hodně změn," řekl Pešán, který se v Liberci podílí i na skládání týmu.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Sport, hokej, extraliga, play off, čtvrtfinále, Liberec, Sparta, Pešán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čeká nás hodně změn, někteří hráči nás opustí, naznačil po vypadnutí ve čtvrtfinále trenér Tygrů Pešán  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.