Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Změny u Tygrů: Podpis Flynna i Zachara, oficiálně končí zatím jen Najman a Šír

Jaký kádr bude mít k dispozici pro příští sezonu trenér Bílých Tygrů Filip Pešán? Hotovo zdaleka není, kromě jednoho odchodu se povedlo podepsat několik opor. Dá se ale předpokládat, že někdo ještě odejde, velký zájem je především o kometu loňské sezony Jakuba Rychlovského, o konci kariéry přemýšlí Michal Birner a spekuluje se i o odchodech obránců Knota a Melancona. A příchody? Kromě Zachara není nic potvrzeno, nejhlasitěji se ale mluví o návratu obránce Radima Šimka.

Pohyby v kádru zatím příliš velké nejsou. V kolonce odchody svítí zatím dvojka, končí Jan Šír, který bude působit v extralize a Adam Najman příští sezonu stráví ve finském Ilves Tampere. „Pro naši organizaci je odchod Adama velkou ztrátou, protože se ve svém mladém věku stal jedním z pilířů a lídrů A-týmu. Prošel naším rozvojovým programem v akademii a Benátkách, kde si svou pracovitostí vybojoval šanci a připravil se na tuhé boje v extralize. Je to komplexní hráč, který má celou budoucnost před sebou,“ okomentoval trenér Filip Pešán.

Další odchody zatím potvrzené nejsou, jako o hotové věci se ale mluví o konci Jakuba Rychlovského, o kterého je zájem i v zámoří, mluví se i o odchodu obránce T. J. Melancona. O konci kariéry po vyřazení se Spartou mluvil i Michal Birner, definitivně se ale zatím nerozhodl.

Klub ale postupně podepisuje hráče, kteří si tak v Liberci prodlouží angažmá. Dvouletou smlouvu si vysloužil Martin Faško-Rudáš, který každou sezonou vylepšuje výkony a momentálně bojuje o mistrovství světa.

V Liberci v příští sezoně zůstane i americký bek Ian McCosheen. „Ian neměl jednoduchou sezonu i s ohledem na jeho pozdní příchod k týmu až ve druhé polovině srpna. Přesvědčil nás ovšem, že je velmi platný na obou koncích hřiště a jsem si jistý, že po adaptačním roce bude příští sezona v jeho podání ještě mnohem lepší,“ řekl Pešán.

V kádru zůstává i mladík Pérez, po jarním hostování na další dvě sezony v kádru zůstane i odchovanec Marek Zachar. A ve čtvrtek klub potvrdil další tři hráče, i v další sezoně v dresu Tygrů uvidíme Oscara Flynna, Michala Ivana a Davida Aubrechta. „Budeme se snažit o podepsání smluv i pro další sezony, ale očekávám, že mají ambice odejít do zahraničí. U Davida Aubrechta věříme v jeho potenciál. Je to liberecký odchovanec, který přináší potřebnou tvrdost do našeho týmu,“ dodal Pešán.

Posily zatím potvrzené nejsou, nejvíce se mluví o návratu obránce Radima Šimka, objevují se ale i spekulace o návratu brankáře Petra Kváči nebo útočníka Adama Musila, který bojuje o titul s Pardubicemi.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Změny u Tygrů: Podpis Flynna i Zachara, oficiálně končí zatím jen Najman a Šír  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.