Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Návraty pod Ještěd. Tygry posílil brankář Kváča a útočník Musil

Liberecký hokejový klub hlásí dva výrazné návraty. Po roce ve Švédsku dres Tygrů znovu oblékne brankář Petr Kváča, po třech letech se pak vrací útočník Adam Musil, který po odchodu z Liberce hrál v Pardubicích.

Šestadvacetiletý Kváča podepsal v Liberci smlouvu na tři roky do dubna 2027. „Petr zanechal v naší organizaci velkou stopu nejen díky svým výkonům na ledě, ale také díky popularitě, kterou u fanoušků má. Chtěl si vyzkoušet zahraniční angažmá, které pro něj přes slibný start nakonec nedopadlo úplně šťastně, přestože jeho tým získal stříbro,“ uvedl trenér Tygrů Filip Pešán.

Klub podle něj stál okamžitě, kdy začal uvažovat o návratu do Čech. „Nemohli jsme stát stranou a moc jsme o něj stáli. Přijde k nám obrovská kvalita do brány, Petr se zařadí mezi nejlepší gólmany extraligy,“ dodal.

Tygři ale posilují i v útoku. Roční smlouvu v Liberci podepsal sedmadvacetiletý Adam Musil. Ten by pod Ještědem měl dostat důležitější roli, než kterou měl v nabitém kádru Pardubic. „Adam je důrazný a poctivý hráč, který má vzorný přístup k zápasům i k tréninkům. Slibujeme si od něj zvýšený důraz v brankovišti soupeře a v neposlední řadě budeme využívat jeho velkou kvalitu na vhazování. Zatím jsme se dohodli na jednoletém působení a já budu doufat, že naši spolupráci přetavíme ve víceletý kontrakt,“ doplnil Pešán.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bílí Tygři Liberec/Jiří Princ

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, adam musil, petr kváča

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návraty pod Ještěd. Tygry posílil brankář Kváča a útočník Musil  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.