Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Tygry opouští nejlepší extraligový střelec. Rychlovský podepsal v Detroitu

Liberecké hokejisty opouští kometa loňské sezony. Nejlepší extraligový střelec Jakub Rychlovský míří do NHL, kde podepsal kontrakt s Detroitem. Dvaadvacetiletý rodák z Vrchlabí se dohodl na dvouleté nováčkovské smlouvě.

Rychlovský v loňské sezoně udělal velký progres, v základní části nastřílel 26 gólů a jako první tygr v historii ovládl střeleckou tabulku soutěže. Dalších pět branek pak přidal v play off.

Odbyl si také premiéru v reprezentaci. A vedl si velmi dobře, když dokázal nasbírat devět kanadských bodů. Po jeho výkonech ale bylo jasné, že by se mohl podívat do nejlepší soutěže světa. To se nakonec potvrdilo, když si ho vyhlédl Detroit.

Pro Liberec jeho odchod znamená výrazné oslabení. „Jsem rád, že se Kubovi podařilo podepsat kontrakt v zámoří a budeme mu držet palce, aby se mu povedlo prosadit do NHL,“ ocenil trenér Filip Pešán.

Ten se nyní bude snažit hráče nahradit. „Pro nás je to samozřejmě citelná ztráta. Jsem si ale jistý, že najdeme cestu, jak ho aspoň částečně nahradit. Otevírá se možnost na převzetí jeho role dalšími nadějnými hráči našeho klubu. Jsem přesvědčen, že si s tím poradíme a Kubovi přejeme hodně štěstí na zámořské misi,“ dodal.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, rychlovský, nhl, smlouva, detroit

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygry opouští nejlepší extraligový střelec. Rychlovský podepsal v Detroitu  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.