Počasí dnes27 °C, zítra19 °C
Pátek 21. června 2024  |  Svátek má Alois
Bez reklam

Teprve dvanáctiletý talent Dominik Železný přestupuje do Liberce. Naprosto dominantní hráč, říká Pešán

Liberečtí Bílí Tygři vyhráli souboj vlastně všech extraligových klubů o velký talent českého hokeje. Z akademie Ice Dragons Telč přichází teprve dvanáctiletý Dominik Železný, který ale už i ve svém nízkém věku převyšuje i starší hokejisty. Do liberecké akademie přichází se svým spoluhráčem, o rok starším slovinským talentem Mihou Krajncem.

Dominik Železný je jedním z nejlepších hráčů ročníku 2011 u nás. „Od dob Martina Nečase je hráčem s nejvyšší herní inteligencí a dovednostmi, kterého jsem kdy trénoval,“ řekl jeho dosavadní trenér, jeden z nejuznávanějších trenérů mládeže u nás, Jaromír Pytlík.

Podle něj je ale potřeba, aby Dominik udělal krok dál. A to podle něj Liberec splňuje. „Liberec tomu dá prostor. Organizaci Liberce jsem mu doporučil, protože máme s akademií Bílých tygrů ty nejlepší zkušenosti a profesně si s představiteli klubu výborně rozumíme,“ dodal.

Železný už s Tygry v minulosti absolvoval několik tréninků a turnajů, klub ho tak dlouhodobě sledoval. „Dominik Železný je v rámci ročníku 2011 naprosto dominantní hráč, který svoji kategorii převyšuje. Už dříve s námi absolvoval několik tréninků a turnajů, přičemž byl vždycky skvělým lídrem, a to i ve starších kategoriích. Zkrátka splňuje nejpřísnější parametry, které u hráčů při našem skautingu sledujeme,“ uvedl trenér Tygrů Filip Pešán.

Železný podle něj zapadá do koncepce klubu vychovávat hráče pro vrcholový hokej. „Dominik je bezesporu hráčem, který má potenciál navázat na naše nejúspěšnější odchovance. Hodně mě těší, že si vybral právě naši organizaci, stejně jako historicky například Pavel Zacha,“ dodal Pešán.

O jak výjimečného hráče jde, ukazují i jeho statistiky z právě skončené sezony. Jako mladší žák nastupoval v kategorii starších žáků a v nejvyšší soutěži během 44 zápasů nasbíral 175 gólů a 187 asistencí!

Do Liberce ale s Železným přichází i jeho spoluhráč, o rok starší Slovinec Miha Krajnc. Oba spolu v Telči často nastupovali v jednom útoku. Ani on pro Tygry není neznámým jménem. „Miha Krajnc je talentovaný hráč ze Slovinska, kterého už jsme také dříve na doporučení Jaromíra Pytlíka zkoušeli. Je to top hráč, který dominuje rychlostí. Možná klame klidnou povahou mimo led, když ale nazuje brusle, stává se z něj dravec. Nachází se daleko od rodiny, ale chce se po této cestě vydat a spojit svoji budoucnost s Bílými Tygry. Jedná se navíc o mimořádně všestranného sportovce, který je neustále aktivní. Miha mluví perfektně anglicky, což určitě bude další přínos pro celý tým – kluci budou v každodenním kontaktu s angličtinou,“ popsal hlavní trenér kategorie U15 Tygrů Jakub Mulač.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, telč, železný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Teprve dvanáctiletý talent Dominik Železný přestupuje do Liberce. Naprosto dominantní hráč, říká Pešán  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.