Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 18. června 2024  |  Svátek má Milan
Bez reklam

Velký návrat. Tygry po sedmi letech posílí obránce Radim Šimek

Liberečtí hokejisté mají velkou posilu do obrany. Ze zámoří se po sedmi letech vrací Radim Šimek, který pod Ještědem získal titul. V NHL stihl přes dvě stovky zápasů, v AHL pak přidal dalších 130. V Liberci podepsal smlouvu na tři sezony.

Šimek bude v jednatřiceti letech oporou obrany Liberce. Sám se pod Ještěd chtěl vrátit. „V hlavě jsem měl, že chci k Tygrům a jsem nesmírně rád, že se sem po sedmi letech vracím. Chci navázat na výkony, které jsem tu předváděl před svým odchodem do Ameriky," řekl pro klubový web Radim Šimek.

Velmi rád za Šimkův návrat je i trenér Filip Pešán. „Do naší organizace přichází skvělý člověk a vynikající hokejista, morální lídr a vzor pro naše mladé hráče. Do NHL se prosadil díky svojí vynikající hře v defenzivě v kombinaci s ofenzivními choutkami a já věřím, že takový hokej od Radima v tygřím dresu opět uvidíme. Jsem rád, že minimálně v dalších třech letech bude Radim výraznou tváří našeho klubu,“ uvedl.

Šimek je odchovancem Benátek nad Jizerou. V extralize hrál ve své kariéře pouze v Liberci, se kterým získal titul a stříbrné medaile. Stihl také dvě účasti na mistrovství světa. Poté odešel do San José, kariéru v zámoří pak uzavřel na farmě Detroitu v Grand Rapids. V Liberci podepsal smlouvu do dubna 2027.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bílí Tygři Liberec/Jan Čermák

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, šimek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velký návrat. Tygry po sedmi letech posílí obránce Radim Šimek  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.