Počasí dnes27 °C, zítra21 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Hokejový útočník Ryšavý bude hrát v extralize za Liberec

Liberečtí Tygři oznámili novou posilu do ofenzivy. Z kanadské Western Hockey League přichází útočník Martin Ryšavý, který v minulé sezoně tamní juniorskou soutěž vyhrál s týmem Moose Jaw Warriors a s celkem 60 body patřil k tahounům mužstva.

Ryšavý v Liberci podepsal smlouvu na dva roky. „Martin je perspektivní útočník, který do našeho týmu přináší centimetry a kila, které nám scházely. Jedná se o hráče, který je hladový, chce se zlepšovat, a proto si myslím, že lepší štaci si pro svůj rozvoj nemohl vybrat,“ shrnul hlavní trenér Severočechů Filip Pešán.

Rodák z Přerova prošel tamní mládeží a poprvé se stěhoval ve svých šestnácti letech do Vítkovic. V sezoně 2019/20 ale kromě pravidelného hraní ve vítkovické juniorce stihl i první dva starty v seniorském hokeji, když nastoupil za Přerov ve druhé nejvyšší soutěži. O sezonu později už sbíral i první ostruhy v Tipsport extralize, když šestkrát naskočil za Vítkovice. Většinu sezony ale odehrál na hostování v Přerově. Po sezoně byl draftován Columbusem, Blue Jackets si Ryšavého vybrali v sedmém kole.

Vysoký útočník po draftu zamířil do Severní Ameriky a další tři ročníky strávil v juniorské WHL v dresu Moose Jaw Warriors. V poslední sezoně s týmem soutěž vyhrál a probojoval se až do bojů o Memorial Cup. V reprezentačním dresu se zúčastnil jednoho MS U18 a dvou MS U20, z čehož má i jednu stříbrnou medaili.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nick Pettigrew / Moose Jaw Warriors

Štítky Sport, hokej, extraliga, Liberec, Ryšavý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejový útočník Ryšavý bude hrát v extralize za Liberec  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.