Počasí dnes15 °C, zítra14 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Za Tygry v modelovém utkání nastoupil čtrnáctiletý Kachlíř. Obrovský talent, říká Pešán

Liberečtí hokejisté si letní přípravu zpestřili modelovým utkáním proti Kolínu. Výsledek až tak důležitý není, v kádru se ale objevila řada talentů z liberecké akademie. Jedním z nich byl i Lukáš Kachlíř, který v září oslaví teprve patnácté narozeniny. Stal se tak nejmladším hráčem, který si kdy zahrál za áčko Tygrů. A navíc si připsal i asistenci.

„Lukáš je obrovský talent naší organizace. Hokejovými dovednostmi a talentem převyšuje dvě kategorie, vůbec jsme neváhali ho do přátelského utkání s Kolínem nasadit. Jedinou malou obavou pro mě ohledně nominace do zápasu byly jeho tělesné propozice, nechtěli jsme, aby se mu něco stalo," uvedl trenér Liberce Filip Pešán.

Kachlíř začíná v Liberci druhou sezonu, před tou minulou přišel z Havlíčkova Brodu. A hned ji strávil s o několik let staršími spoluhráči v dorostu U17. Ve čtrnácti letech je také stabilním členem reprezentace do 17 let.

V utkání s Kolínem si zahrál i na přesilovce, a právě v ní si připsal asistenci na gól Kellyho Klímy. „Přesilovku sehrál fantasticky. Podle mě je Lukáš do budoucna hráč pro NHL,“ dodal Pešán, který Kachlíře dovednostmi i vzrůstem srovnává s Tomášem Galvasem.

V A-týmu se ale nadále bude objevovat spíše výjimečně. „Lukáš si se zápasem poradil výborně, avšak budeme ještě čekat, až trošičku zesílí. Jeho zařazování do programu áčka musíme zvažovat rozumně, má ještě stále dětskou tělesnou konstituci a musíme ho chránit před hrozbou nějakého fatálního zranění," vysvětlil trenér.

První start za áčko si kromě Kachlíře připsalo i několik dalších členů akademie – teprve patnáctiletý Jakub Vaněček, Pavel Průšek, Radim Handl, Patrik Křížek a Luboš Stahoň.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, kachlíř, pešán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za Tygry v modelovém utkání nastoupil čtrnáctiletý Kachlíř. Obrovský talent, říká Pešán  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.