Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

Bílí Tygři dál rozšiřují soupisku. Dvouměsíční zkoušku v Liberci absolvuje také Filip Jansa

Bílí Tygři Liberec se před startem extraligy potýkají s marodkou v útočných řadách, a proto se rozhodli posílit kádr. Krátce po Jonáši Peterkovi angažovali ještě jednoho mladého útočníka. Na dvouměsíční zkoušku přichází pod Ještěd Filip Jansa.

„Znalejším fanouškům Liberce není toto jméno vůbec neznámé. Filip Jansa totiž prošel naší akademií, v níž působil až do juniorské kategorie. Rovněž nastupoval i na tehdejší farmě v Benátkách. Minulý ročník se však rozhodl změnit prostředí a odešel do Plzně, za kterou nevynechal jediné utkání. V základní části si přitom připsal pět gólů a tři asistence, následně jednu nahrávku přidal i v play-off,“ říká mluvčí Bílých Tygrů Liberec Martin Kadlec.

„Kvůli zranění našich útočníků jsme potřebovali doplnit kádr a po Jonáši Peterkovi jsme se rozhodli angažovat i Filipa. V posledních dvou sezónách posbíral v extralize a 1. lize cenné zkušenosti s dospělým hokejem, navíc ho dobře známe z působení v naší akademii. I s ním jsme se dohodli na dvouměsíční zkoušce s možnou opcí do konce sezóny,“ dodává trenér libereckých hokejistů Filip Pešán.

Filipa Jansu čeká stejně jako Jonáše Peterka, který přišel do týmu v minulém týdnu, nejdříve takzvaný try-out. Pokud bude klub s jejich výkony spokojený, kontrakt jim prodlouží do konce ročníku.

Profil Filipa Jansy

Filip Jansa odstartoval svou kariéru v Letňanech, brzy však přestoupil do Liberce, za nějž v mládežnických kategoriích nastupoval až do roku 2022. Premiéru v dospělém hokeji si nicméně odbyl již v sezóně 2019/20, kdy poprvé nastoupil za farmu v prvoligových Benátkách.

Ročník 2022/23 poté strávil na hostování v Prostějově a nevedl si vůbec špatně. V 46 utkáních základní části totiž zaznamenal 31 kanadských bodů. Následně odešel do Plzně, kde poprvé okusil extraligový hokej. V sestavě Škodovky si přitom vybojoval pevné místo a nastoupil do všech možných zápasů. Nyní se Jansa vrací na zkoušku do Liberce.

Ohodnoť článek

Foto se svolení Bílých Tygrů Liberec

Štítky hokej, Liberec, Jansa, Bílí Tygři, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bílí Tygři dál rozšiřují soupisku. Dvouměsíční zkoušku v Liberci absolvuje také Filip Jansa  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.