Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Skvělý vstup do sezony. Tygři vyhráli na Kometě, rozhodli už v úvodu

Liberečtí hokejisté vstoupili do nového extraligového ročníku výhrou na ledě Brna 2:1. O výhře přitom rozhodli během minuty a třinácti sekund, kdy v první třetině udeřili Lantoši a po něm Faško-Rudáš. Domácí v závěru už jen snížili, vyrovnat ale nedokázali.

Tygři do zápasu vstoupili skvěle. Už po pěti minutách přesně vypálil Lantoši a hosté vedli. Navíc ještě na začátku sedmé minuty se ke střele dostal Faško-Rudáš a bylo to už 0:2.

Liberec byl nadále lepší a svým pohybem dělal domácím velké problémy. Jedinou velkou šanci měl na konci deváté minuty Cingel, který mířil sám na Kváču, ten ho ale vychytal. Další gólovky tak měl Liberec. Na bránu se řítil Thomas, který trefil lapačku Postavy.

Ve druhé třetině gól nepadl. Nejblíže k němu byl v přesilovce ve 27. minutě Filippi, který trefil horní tyč. Liberec pak ubral z aktivity a více se soustředil na bránění náskoku.

Podobný obrázek nabídla i třetí třetina, kdy Kváča předvedl několik důležitých zákroků, třeba proti Flekovi nebo Marcinko. Na druhé straně se do dobré pozice dostal Ryšavý, nadvakrát ale Postavu nepřekonal.

Liberec v závěru mohl rozhodnout z přesilovky, paradoxně v ní ale inkasoval. Domácí se dotali do brejku 2 na 1 a Kos propálil Kváču – 1:2. Hosté pak závěr hráli dobře, Kometa se až půl minuty před koncem základní hrací doby dostala k oddechovému času. Už ale nic nevymyslela a Liberec tak bere tři body.

Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 1:2 (0:2, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 58. Kos (Konečný, Postava) – 5. Lantoši (Krutil, Melancon), 7. Faško-Rudáš (Filippi, Melancon). Rozhodčí: Kika, Vrba – Lederer, Blažek. Vyloučení: 4:1. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 6947. Střely na branku: 29:27. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

HC Kometa Brno: Postava (Krošelj) – Davidson, Ščotka, Beaudin, Holland, Gulaši, Ďaloga, Bartejs – H. Zohorna, Cingel, Flek (A) – Pospíšil, Marcinko (A), Jedlička – Zaťovič (C), Konečný, Říčka – Zbořil, Kollár, Kos

Bílí Tygři Liberec: Kváča (Král) – Šimek (A), Krutil, Ivan, Melancon, Derner, Galvas, Aubrecht, Petrovický – Lantoši, Filippi (C), Faško-Rudáš – Ryšavý, A. Musil, Kel. Klíma – Vlach (A), Jansa, Thomas – Handl, Peterek

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Komety Brno

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, olomouc, kometa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skvělý vstup do sezony. Tygři vyhráli na Kometě, rozhodli už v úvodu  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.