Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Hektické dny brankáře Kváči. Narození syna, poté výhra v Brně

Liberecký brankář Petr Kváča je v poslední době v jednom kole. Nejprve se mu narodil syn a včera navíc stál v bráně Tygrů při výhře v Brně. Aktuálně tak může být velmi spokojený.

„Chtěli jsme úspěšně vykopnout sezónu, což se nám také podařilo a navíc venku, takže to je o to cennější. Jsme za to moc rádi,“ hodnotil první extraligové kolo sedmadvacetiletý Petr Kváča.

V obnovené premiéře si vedl skvěle, nebyl daleko od čistého konta. Nakonec jej ale o nulu připravil necelé tři minuty před koncem domácí útočník Kos. „To je prostě hokej, góly padají. Hned po utkání jsme si k tomu řekli, že to byl super výkon, ale pokud chceme být úspěšní, tak tohle se nám nesmí stávat. Obzvlášť, když celá situace nastala během naší přesilovky. Na druhou stranu nám to ukázalo, že máme do příště na čem pracovat,“ hledal Kváča pozitiva na obdržené brance.

Trenér Tygrů Filip Pešán. „Do utkání jsme vstoupili organizovaně a aktivně, z čehož jsme vstřelili v brzkých minutách první třetiny dva góly. To mělo velký vliv na ráz utkání. Vlastně nám to stačilo na to, abychom tady ukradli cenné body."

Pro tým měl po výhře na ledě Komety slova chvály. „Výkon přesně odpovídal tomu, jak jsme se na ně připravovali. Přípravě jsme věnovali fakt hodně. Myslím si, že to bylo celkem vidět. Od nás to bylo hodně soustředěné, týmové. Co musím také vyzdvihnout, byli jsme sami sobě čitelní, což nám pomohlo při některých závarech,“ uvedl brankář, který v utkání předvedl devětadvacet úspěšných zákroků.

Před pár dny se navíc Kváča dostal do nové životní role. Narodil se mu syn. „Už to máme všechno za sebou, za což jsme s přítelkyní vděční. Během středy navíc přijeli s malým domů, takže se těším, až se s nimi uvidím,“ uzavřel.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením Bílých Tygrů Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, kváča, kometa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hektické dny brankáře Kváči. Narození syna, poté výhra v Brně  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.