Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Tygři na výhru v Brně nenavázali. Vítkovicím doma podlehli 2:4

Přes pět tisíc diváků se přišlo podívat na první domácí utkání libereckých hokejistů. A nakonec viděli jejich prohru, když nestačili na Vítkovice v poměru 2:4. Liberci chyběl obránce Šimek, který se zranil před utkáním.

Liberci se tentokrát první třetina nevyvedla. Hosté měli několik dobrých šancí, a nakonec skórovali v desáté minutě v přesilovce, když osamocený Kalus dostal puk do brány – 1:0. Pro Liberec bylo ještě hůř v osmnácté minutě, kdy si Claireaux najel na pravý kruh a prostřelil Kváču podruhé – 0:2.

Domácí odpověděli v úvodu druhé třetiny, Lantoši našel Flynna a ten se nemýlil – 1:2. Jenže hosté měli i nadále více šancí. Liberec dostal velkou šanci po faulu Marcela, který byl vyloučen do konce utkání, dlouhou přesilovku ale nevyužili.

A tak přesně 12 minut před koncem odskočili hosté, když se trefil Košťálek a na začátku 53. minuty zvýšil na 4:1 Bukarts. Za Liberec ještě prvním extraligovým gólem snížil Ryšavý, na zvrat už ale Tygři nedosáhli.

Bílí Tygři - HC Vítkovice 2:4 (0:2, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 23. Flynn (Lantoši, Průšek), 54. Ryšavý (Thomas) – 10. Kalus (Barinka, Košťálek), 18. Claireaux, 48. Košťálek (Abdul), 53. Ri. Bukarts (Claireaux). Rozhodčí: Hribik, Jaroš – Ondráček, Klouček. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 5146. Střely na branku: 42:22. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4.

Bílí Tygři Liberec: Kváča (Král) – Ivan, Průšek, Aubrecht, Melancon, Derner (A), Galvas, Krutil – Lantoši, Filippi (C), Faško-Rudáš – Flynn, A. Musil, Ryšavý – Kel. Klíma, Vlach (A), Thomas – Handl, Jansa, Peterek.

HC Vítkovice Ridera: Klimeš (Pařík) – Percy, Košťálek, Auvitu, Demel, Mikuš, Marcel, L. Kovář – Abdul, Yetman, Nellis – Bambula, Barinka, Zdráhal – Ro. Bukarts, Hladonik, Ri. Bukarts – Kalus (C), Claireaux (A), Lednický (A) – Hašek.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením Bílých Tygrů Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, vítkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři na výhru v Brně nenavázali. Vítkovicím doma podlehli 2:4  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.