Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Ani napočtvrté to Tygrům doma nevyšlo. Liberec podlehl na nájezdy Kladnu 2:3

V 6. kole Tipsport extraligy se pod Ještědem utkali Bílí Tygři Liberec a Rytíři Kladno. V základní hrací době ani v prodloužení zápas nerozhodl o vítězi a šlo se na samostatné nájezdy. V nich domácí po jediném proměněném nájezdu Pietroniho podlehli 2:3.

Po třech domácích prohraných zápasech nastoupili Tygři do zápasu nadějně. Situaci jim však zkomplikoval kladenský gól, kdy se v 8. minutě poprvé v letošní sezóně prosadil jednadvacetiletý Jiří Ticháček. Tygři však mohli inkasovanou branku vyrovnat v 9. minutě, kdy po vyloučení Jakuba Strnada přišla přesilová hra. Nevydařila se ale podle představ. V oslabení ujel libereckým Petr Straka, který byl faulován. Rozhodčí situaci vyhodnotili jako trestné střílení. V něm se Rytíři prosadili a po střele Eduardse Tralmakse vedli už 2:0. Tygři začali bojovat a tlačili puk do brány. To se jim se štěstím povedlo v 16. minutě, kdy střelu Adama Musila tečoval Ivan a Liberec si mohl alespoň trochu oddychnout. Liberečtí šli tak do kabin za stavu 1:2.

Ve druhé třetině pokračovali Tygři přesilovou hrou, gól však nepadl. Síly na ledě se na chvíli vyrovnaly, když šel na trestnou lavici liberecký Lantoši. Velký tlak libereckých přišel na konci třetiny, kdy měli Tygři přesilovou hru. Přes velký tlak Liberce však branka nepadla a stav tak zůstal nadále stejný.

Ve třetí třetině Rytíři na Tygry tlačili. Liberec však dokázal stav udržet, a to především díky brankáři Petru Kváčovi. V 59. minutě s prázdnou bránou dokázali liberečtí přemoct Lukeše. Robert Lantoši nahrál Musilovi a Liberec tak srovnal skóre na 2:2. Na konci třetiny se už nic neodehrálo a zápas se posunul do prodloužení.

Prodloužení přineslo řadu šancí, jak na straně Liberce, tak na straně Kladna. Gól ale nepadl a šlo se na samostatné nájezdy. Ty začaly jako první kladenští. Nájezd proměnil pouze Pietroniro a Kladno pod Ještědem vyhrálo 3:2.

Bílí Tygři – Rytíři Kladno 2:3pn  (1:2, 0:0, 1:0 – 0:0, sn 0:1)

Branky a nahrávky: 16. Ivan (A. Musil), 59. A. Musil (Lantoši) – 8. Ticháček, 10. Tralmaks (TS), rozh. náj. Pietroniro. Rozhodčí: Ondráček, Šindel – Hynek, Dědek. Vyloučení: 2:4. Využití: 0% : 0%. V oslabení: 100% : 100%. Diváci: 6 196. Střely na branku: 35:29. 

Bílí Tygři Liberec: Kváča (Král) – Ivan, Budík, Aubrecht, Melancon, Derner, Petrovický, Krutil – Ryšavý, Filippi (C), Lantoši – Flynn, Bulíř (A), Faško-Rudáš – Zachar, A. Musil, Thomas – Petrovský, Jansa, Kelly Klíma – Peterek.
Trenér: Filip Pešán

Rytíři Kladno: Lukeš (Brízgala) – Ticháček (A), Mendel, Pietroniro, Šenkeřík, Nemčík, Hanousek, R. Jeřábek – Tralmaks, Hults, M. Procházka (A) –Smoleňák (C), Melka, Jarůšek – Jágr, Filip, Pytlík – S. Redlich, Bláha, Strnad – Straka.
Trenér: David Čermák

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Liberec, Bílí Tygři Liberec, hokej, Tygři, Rytíři Kladno, Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ani napočtvrté to Tygrům doma nevyšlo. Liberec podlehl na nájezdy Kladnu 2:3  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.