Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Konečně výhra. Tygři přetlačili Vary 4:2 a poprvé v sezoně doma vítězí

Na pátý pokus se to podařilo. Liberečtí hokejisté berou první výhru v sezoně na domácím ledě, když porazili Vary 4:2. O výhře rozhodli ve druhé třetině třemi góly. V závěrečném dějství pak několika skvělými zákroky podržel brankář Kváča.

Tygři do utkání vstoupili dobře. V přesilovce měl gólovku Faško-Rudáš, ale do vedení šli až ve vyrovnaném počtu. Pálil Galvas a Frodl jeho ránu neviděl – 1:0. Jenže radost Liberci vydržela jen minutu a půl, když v oslabení inkasovali. Vyrovnání zařídil Beránek – 1:1.

Liberec se poté trápil a přežil několik dobrých šancí Varů. Ale ve druhé třetině to přišlo. Ve vlastním oslabení dostal přihrávku Klíma a propálil Frodla podruhé – 2:1. V oslabení navíc mohl Liberec přidat další gól, ale Musil netrefil.

Třetí gól přišel ve 29. minutě. Lantoši našel Faško-Rudáše a ten se nemýlil – 3:1. A skvělou druhou třetinu potvrdil ve 33. minutě Ryšavý – 4:1.

Ve třetí třetině domácí už mysleli více na obranu, i tak se ale hosté dostali do několika gólovek, jenže brankář Kváča svůj tým výrazně podržel. V samém závěru hosté ještě snížili, když se ranou od modré trefil Moravec – 4:2. Na poslední desítky sekund ještě Vary odvolali brankáře, domácí už ale první výhru na vlastním ledě udrželi.

Bílí Tygři - Karlovy Vary 4:2 (1:1, 3:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Galvas (Derner), 26. Kelly Klíma (Faško-Rudáš), 29. Faško-Rudáš (Lantoši, Ivan), 33. Ryšavý (A. Musil) – 5. O. Beránek (Jaks), 59. D. Moravec. Rozhodčí: Hradil, Kika – Rampír, Axman. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3426. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2.

Bílí Tygři Liberec: Kváča (Král) – Ivan, Budík, Aubrecht, Melancon, Derner (A), Galvas, Petrovický, Krutil – Lantoši, Filippi (C), Faško-Rudáš – Flynn, Bulíř, Thomas – Ryšavý, A. Musil, Kelly Klíma – Petrovský, Jansa, Zachar.

HC Energie Karlovy Vary: Frodl (Hamalčík) – Mamčics, Jaks, Reunanen, D. Moravec, Mikyska, Plutnar, Šalda – Čihař, Černoch (C), O. Beránek (A) – Jiskra (A), Gríger, O. Procházka – Kupčo, Salsten, Kofroň – T. Redlich, Šír, Koffer

Ohodnoť článek

Foto Se svolením Bílých Tygrů Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, karlovy vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konečně výhra. Tygři přetlačili Vary 4:2 a poprvé v sezoně doma vítězí  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.