Počasí dnes9 °C, zítra9 °C
Neděle 13. října 2024  |  Svátek má Renáta
Bez reklam

Bílí Tygři vezou ze Sparty jeden bod. Až v prodloužení rozhodl Horák

Po utkáních v Třinci a Pardubicích čekal Tygry další souboj na ledě jednoho z favoritů extraligy, a to na Spartě. Hosté předvedli bojovný výkon zaměřený především na obranu, a nakonec mají alespoň bod, když v utkání hned dvakrát dotahovali nepříznivý stav.

Hned v úvodu se do samostatného úniku dostal Lantoši, ale ztroskotal na Kořenářovi. Na druhé straně byl blízko gólu Lajunen, kterému puk nakonec sjel. V polovině první třetiny šli domácí do vedení, když přesilovkovou kombinaci využil Hyka – 1:0.

Poté přibývala vyloučení více než šance. Až v polovině utkání tentokrát v přesilovce udeřili hosté. Faško-Rudáš měl po šanci Flynna před sebou prázdnou bránu a nezaváhal 1:1.

V závěru třetiny měla navrch Sparta a po několika šancích šla do vedení. Chlapík po buly dorazil vlastní ránu – 2:1. Hosté ale i podruhé vyrovnali, a opět v přesilovce. Ryšavý zakryl výhled Kořenářovi a Vlachovu ránu zastavila až síť – 2:2

Další branka do konce třetí třetiny nepadla a šlo se do prodloužení. V něm měla Sparta více šancí, hosty ale držel Kváča. Jenže poté v udělal v rozehrávce osudovou chybu a Horák zakončoval do prázdné – 3:2.

HC Sparta - Bílí Tygři 3:2pp (1:0, 1:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 10. Hyka (Řepík), 39. Chlapík (Kemiläinen, Hyka), 64. Horák (Chlapík) – 30. Faško-Rudáš (Flynn, A. Musil), 54. Vlach (Ivan) Rozhodčí: Pražák, Sýkora – Svoboda, Dědek. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:2. Diváci: 11756. Střely na branku: 34:24. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

HC Sparta Praha: Kořenář (Michajlov) – Mašín, Kemiläinen, Krejčík, Mikliš, Kempný (A), Irving, Moravčík, T. Tomek – Salomäki, Lajunen, K. Hrabík – Hyka, Najman, Řepík – Chlapík (A), Horák, P. Kousal – O. Hrabík, Vitouch, Forman (C).

Bílí Tygři Liberec: Kváča (Král) – Ivan, Melancon, Aubrecht, Kolmann, Derner (A), Galvas, Krutil, Petrovický – Zachar, A. Musil (A), Kelly Klíma – Flynn, Faško-Rudáš, Lantoši – Petrovský, Jansa, Thomas – Rozsíval, Vlach (C), Ryšavý.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením Bílých Tygrů Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, sparta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bílí Tygři vezou ze Sparty jeden bod. Až v prodloužení rozhodl Horák  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.