Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

Bílým tygrům se v derby s Boleslaví nedařilo. Na jejich ledě prohráli 3:4

Série sedmi výher Bílých Tygrů Liberec v derby s BK Mladá Boleslav končí těsnou porážkou libereckých 3:4. Na vině byla především nepovedená první půlka utkání, ve které si mladoboleslavský tým vybudoval tříbrankový náskok. Tygři ještě dokázali zápas zdramatizovat a až do poslední chvíle bojovali o vyrovnání. To ale nepřišlo.

Do derby lépe vkročili domácí, když se už v deváté minutě ujali vedení po dorážce Petra Čajky za ležícího Kváču. Nedlouho poté navíc vedení zdvojnásobil Aleksi Rekonen svou střelou z pravého kruhu. Čtyři minuty před první přestávkou ale šla Boleslav do třech a Tygři tak dostali potřebný prostor. A ten využili, když Melanconovu střelu na brankovišti uklidil Adam Musil.

V první půli druhé dvacetiminutovky však přišla studená sprcha, když v tomto rozmezí Středočeši odskočili na rozdíl tří branek po trefách Alexe Lintuniemiho a Pavola Skalického. Právě přesná rána k tyči z pera slovenského forvarda donutila Kváču předat branku Danielu Královi.

Ani tehdy se ale liberečtí Tygři nevzdali a v závěru druhé třetiny se přiblížili na dostřel. Nejdříve Adam Musil v podobné situaci jako u jeho prvního gólu přidal svou druhou trefu zápasu, aby mohl pár minut nato po individuální akci vstřelit kontaktní gól exboleslavský Róbert Lantoši.

V závěrečném dějství už se ale střelcům ani jednoho týmu nezadařilo, a Bílí Tygři Liberec tak nakonec i navzdory zlepšenému hernímu projevu ve druhé půli padli tím nejtěsnějším rozdílem.

Pro liberecký tým je to čtvrtá prohra v říjnové sérii čtyř venkovních utkáních. Dnešní prohře v Mladé Boleslavi předcházely prohry s Třincem, Pardubicemi a Spartou. Do utkání přitom po marodce znovu naskočili Michal Bulíř a Vojtěch Budík. Týmu však kvůli zranění chyběl kapitán Tomáš Filippi.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením Bílých Tygrů Liberec

Štítky hokej, Bílí Tygři Liberec, BK Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bílým tygrům se v derby s Boleslaví nedařilo. Na jejich ledě prohráli 3:4  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.