Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Stránský odchází ze Slavie. Doplní kádr Tygrů

Hokejový útočník Jan Stránský bude v kariéře pokračovat v extraligovém Liberci. Pětadvacetiletý hráč, který dosud působil ve Slavii, se dohodl se zástupci Bílých Tygrů na tříleté smlouvě.

 


"Je to mladý hráč, od kterého očekávám obětavost, práci pro tým a enormní nasazení. Byť nemusí být tak výrazný v individuálních statistikách, věřím, že bude platným členem našeho kádru a v následujících sezonách může dostávat stále větší prostor na ledě," uvedl sportovní ředitel a trenér týmu Filip Pešán na klubovém webu.

Plzeňský rodák působil ve Slavii uplynulé tři sezony. Pražané měli i po sestupu do první ligy o jeho služby zájem, Stránský se ale rozhodl odejít do Liberce. V předchozí sezoně odehrál včetně skupiny o udržení a baráže 65 zápasů s bilancí osmi branek a dvanácti asistencí.

Hokejové začátky Jana Stránského jsou spojeny s jeho rodištěm v Plzni. V západočeské metropoli prokazoval svůj talent od nejmenších mládežnických kategorií, a proto se také pravidelně objevoval i v reprezentačních juniorských výběrech.

Výrazný posun v kariéře zaznamenal Jan Stránský v sezóně 2007/2008. Výkony v plzeňské juniorce ho katapultovaly do hlavního týmu, kde už ve svých 17 letech odehrál 6 zápasů v nejvyšší české soutěži. Poté následovalo i úspěšné vystoupení na mezinárodní úrovni s českou „18“ a tak na sebe nenechala dlouho čekat pozvánka do zámoří.  

V kanadské juniorské soutěži QMJHL hájil Jan Stránský barvy Gatineau Olympiques a Halifax Mooseheads. Byť si v šedesáti zápasech přispal slušných 47 kanadských bodů, sezóna 2008/2009 pro něj byla jedinou zámořskou zkušeností. V následujícím roce zamířil zpět do Plzně. Zde si znovu vybojoval své místo v A týmu a sezónu ozdobil rovněž startem na MS do 20 let.

S využitím ČTK

Štítky Jan Stránský, HC Slavia Praha, Bílí Tygři Liberec, HC Škoda Plzeň, Filip Pešán, Quebec Major Junior Hockey League, Halifax Mooseheads, Gatineau Olympiques

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stránský odchází ze Slavie. Doplní kádr Tygrů  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.