Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

iSport.cz: Z korupce byl podezřelý i kouč Šťastný v Liberci

Podle serveru iSport.cz je dalším trenérem podezřelým z korupčního jednání v mládežnickém hokeji Jan Šťastný, který prý z tohoto důvodu skončil před dvěma lety v Liberci. Podle internetového portálu Šťastný následně zamířil za Vladimírem Růžičkou do Slavie, byl jeho skautem na nedávno skončeném světovém šampionátu.

"Potvrzovat konkrétní jméno nebudu. Asi před rokem a půl jsme tu řešili problém, který na základě nějakých indicií nastal, a nechtěli jsme, aby nepříjemná situace mezi rodiči a tím trenérem byla, a domluvili jsme se na ukončení jeho činnosti, čímž jsme to uzavřeli. Špatná atmosféra měla nádech korupčního jednání," citoval iSport.cz generálního manažera Liberce Ctibora Jecha.

Podle iSportu šlo o Šťastného, který patřil mezi úspěšné trenéry mládeže a jeho rukama prošli například Pavel Zacha či Filip Chlapík, ale v Liberci náhle skončil. Jech však nechtěl být konkrétní, protože prý informace neměl podložené. "Neměli jsme jediný důkaz, bylo to jen o tom, že se to povídalo, ale v té atmosféře jsme nechtěli pracovat. Nikdo ani poté s ničím konkrétním nikdy nepřišel," uvedl Jech.

Šťastný serveru potvrdil, že jedním z důvodů ukončení spolupráce s Bílými Tygry bylo podezření z korupce. "Filip Pešán (člen sportovního vedení klubu) mi řekl, že jsem si nesedl s viceprezidentem klubu, že jsem sepsul nějakého hráče před rodiči a že jsem měl vzít někde nějaké peníze," řekl Šťastný.

"To bylo všechno, co mi bylo řečeno. Problémem ještě bylo, že jsem v prosinci byl během utkání vyloučen ze střídačky a pod nějakou tíhou jsem si odemkl šatnu rozhodčích a vzal si trenérský průkaz, to se řešilo i na svazu," dodal Šťastný.

Následně podle iSport.cz trénoval na Slavii, pomáhal Růžičkovi s hokejovou školou, dělal skauta českého týmu na uplynulém MS a teď je jeho asistentem v Chomutově. Šťastný jakoukoli souvislost s korupcí odmítá.

Růžička v úterý rezignoval na post reprezentačního trenéra v reakci na kauzu z doby svého působení v pražské Slavii. Od několika rodičů údajně dostal peníze za to, že jejich děti budou moci dál hrát hokej. Růžička veškerá obvinění odmítl a chystá se proti nim bránit.

Zdroj: ČTK

Štítky Bílí Tygři Liberec, korupce, Jan Šťastný, Vladimír Růžička, trenér, HC Slavia Praha, hokej, Ctibor Jech, Pavel Zacha, Filip Chlapík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

iSport.cz: Z korupce byl podezřelý i kouč Šťastný v Liberci  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.