Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Tygři oprášili kopačky. V exhibici porazili Rozstání

Bílí Tygři si v průběhu letní přípravy zpestřují náročný program i fotbalem. Už před dvěma týdny mohli hokejisté severočeského klubu ukázat své umění v Rozstání, kde se jim nakonec podařilo zvítězit 3:2. Tentokrát se vydali do Pěnčína u Turnova, tam v přátelské atmosféře změřili síly s domácím Sokolem.

Dva týdny po zápasu v Rozstání, kde tygří smečka uzmula vítězství 3:2, nazuli liberečtí hokejisté kopačky znovu, když se tentokrát představili v exhibičním zápase v Pěnčíně u Turnova. Ve složení Výtisk – Derner, Vitásek, Šimek, Vlach, Jonák, Ulrych, Stránský, Dlouhý, Bulíř, Hrníčko, Vlach, Krenželok, Plutnar se Tygři mohli radovat z vítězství po penaltách.

Ihned po úvodním hvizdu poslal ze středového kruhu pěnčínskému brankáři pozdrav Jaroslav Vlach, jehož pokus skončil na břevně. O pár vteřin později už se síť rozvlnila, když skóre otevřel Jakub Valský. "Paráda. Divákům se to určitě líbilo," líčil po utkání autor první trefy.

Jan Výtisk střežil libereckou svatyni

Když potom přidal druhou trefu Radim Šimek, začal diváky bavit svými kousky i brankář Jan Výtisk. "Bylo to pěkné odpoledne, přišlo hodně lidí a vyšlo počasí. Určitě jsme si to tu všichni užili a doufám, že alespoň trochu pobavili místní," rozdával úsměvy liberecký kapitán. "Já jinak fotbal nehraji, ale během letní přípravy si občas zahrajeme," dodal.

O přestávce si na své přišly hlavně děti, které si mohly vyzkoušet střelbu proti tygřímu maskotovi. Diváci mohli také zhlédnout vystoupení libereckých roztleskávaček nebo absolvovat prohlídku týmového autobusu.

Ve druhé půli se Tygři stáhli více do obrany a vyčkávali na brejky, místo nich ale přišlo snížení. Liberečtí však mohli znovu vést o dvě branky, ale nařízenou penaltu zahodil Michal Bulíř. "Trochu víc jsem to podebral a to tak, že to letělo asi dva metry nad břevno," rozebíral s úšklebkem syn ligového fotbalisty Petra Bulíře. "Od táty jsem něco okoukal, třeba zasekávačku nebo klamání tělem, ale zas takový fotbalista nejsem," prozradil liberecký forvard.

Po zahozené "desítce" přišel trest v podobě vyrovnání, a tak si diváci mohli vychutnat závěrečný penaltový rozstřel. V něm nakonec předvedli pevnější nervy Tygři. Úspěšnými exekutory se stalo trio Valský-Krenželok-Stránský, naopak v bráně zazářil Jan Výtisk, který vyzrál na pěnčínské střelce hned třikrát.

Tygři po zápase rozdávali úsměvy

"Byla to především zábava, o výsledek ani nešlo. Diváci i my jsme si to užili," shodovali se po zápase do jednoho všichni hráči libereckého celku, jejichž umění ocenili i fotbalisté domácího Sokola. "Kluci nás překvapili, mají tam několik šikovných hráčů. Oddělit je od balonu bylo dnes skoro nemožné, takže jim musím vyseknout obrovskou poklonu," chválil Tygry pěnčínský kanonýr s ligovými zkušenostmi Štefan "Pišta" Mihálik.

Šelmy vzešly z exhibice nakonec úspěšněji, když po remíze 2:2 přestřílely Pěnčínské v penaltovém rozstřelu.

Po exhibici následovala autogramiáda, během níž se Tygři doplnění o hráče, kteří fotbalový duel sledovali z dálky, podepisovali a fotili s desítkami místních fanoušků. V následujícím týdnu se vrátí k suchému tréninku a pokračovat budou až do 3. července.

Napsal Jan Kousal

Štítky fotbal, Turnov, Pěnčín, Bílí Tygři Liberec, Jaroslav Vlach, Jan Výtisk, Radim Šimek, Michal Bulíř, fotbalista, Jakub Valský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři oprášili kopačky. V exhibici porazili Rozstání  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.