Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Birner chce s Tygry pobláznit Liberec a získat titul

Hokejový útočník Michal Birner je jednou z hlavních posil Liberce pro nadcházející sezonu extraligy. Devětadvacetiletý reprezentant věří, že se mu s novými spoluhráči povede zvýšit zájem o hokej na severu Čech a výrazně uspět v domácí nejvyšší soutěži. Jedním z jeho kréd totiž je, že všichni si pamatují jen vítěze.

"Minulý rok jsem ligu docela dost sledoval. Lidi jsou možná moc pesimističtí a ligu podceňují, podle mého je kvalitní. Liberec má velké ambice, složil se tady velice slušný tým a chceme všichni udělat úspěch," řekl Birner novinářům po dnešním začátku liberecké přípravy na ledě.

Rodák z Litoměřic přišel na sever Čech z finského týmu KalPa Kuopio. "Co jsem poznal, tak pro to všichni dělají sto procent. Doufám, že se nám to povede," řekl.

Jedním z důvodů, proč se rozhodl přijmout nabídku Liberce, je fakt, že by měl hrát v útoku s další novou akvizicí Michalem Řepíkem. "Hráli jsme spolu ve Lvu (Praha). Na ledě si vyhovíme. I kvůli tomu nás sem Filip (trenér a sportovní manažer Pešán) bral. Vždy je příjemné, když můžete hrát s někým, od koho víte co očekávat," uvedl Birner, jenž s Řepíkem v pražském týmu strávil necelé dvě sezony.

Nejen Birner s Řepíkem mají za sebou minulost ve Lvu, za dnes už neexistující pražský klub hrál v Kontinentální lize i obránce Michal Ševc, jenž také přišel v létě na sever Čech. "Hokejový svět je celkem malý, každou sezonu potkáte někoho, s kým jste někde hrál. Je to trošku i náhoda. Je to ale dobře, oba kluky znám a jsou to dobří hokejisté. Věřím, že budou jedni z tahounů," řekl Birner.

Lev Praha existoval jen dvě sezony, ve druhém roce ale dokázal postoupit až do finále play off KHL, ve kterém prohrál s Magnitogorskem. "Lev nebyl špatný. Udělal velký výsledek, pobláznil celou Českou republiku, ale neudělal ten největší výsledek. Doufám, že Tygr ho udělá. Nemůžeme pobláznit celou republiku, ale doufám, že poblázníme město a okolí," přál si Birner, který v roce 2010 vyhrál finskou ligu s TPS Turku.

Ještě nyní jej ale mrzí, že se Lvem rozhodující sedmý zápas finále KHL nezvládli. "Zájem o Lva měl raketový vzestup, ale i raketový pád. Věřím, že za pár let si nikdo nevzpomene, že tady nějaký Lev byl. Jen ti, kteří hokej vyloženě sledují. Kdybychom vyhráli, každý bude vědět, že tady byl tým, který vyhrál KHL. To se nám bohužel nepovedlo," řekl.

V Liberci zatím Birner strávil jen týden, kdy se zúčastnil společné přípravy, jinak trénoval individuálně. "Město ale znám, žije tady můj nejlepší kamarád, takže jsem sem jezdil docela často i v létě," řekl Birner, který kamarádí s místním rodákem - obráncem Ladislavem Šmídem. "Ukázal mi Liberec. Byli jsme hlavně v zoo, podívat se na tygry. Jednou, jinak jsme byli všude možně. Ve všech zákoutích," smál se Birner.

Zdroj: ČTK

Štítky Michal Birner, Bílí Tygři Liberec, Česko, hokej, Kontinentální hokejová liga, Michal Řepík, HC Stadion Litoměřice, Praha, KalPa, Metallurg Magnitogorsk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Birner chce s Tygry pobláznit Liberec a získat titul  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.