Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Štístko nejsem, tvrdí majitel čtyř titulů ve Švédsku Ševc

Obránce Martin Ševc má spolu s útočníky Michalem Birnerem a Michalem Řepíkem patřit mezi hráče, kteří pomohou vrátit hokejisty Liberce na přední pozice extraligy. Třiatřicetiletého čtyřnásobného vítěze švédské ligy zlákalo na sever Čech mimo jiné i angažování bývalých spoluhráčů ze Lva Praha.

Ševc přišel ze Skelleftey a ve Švédsku měl unikátní bilanci. Celkem tam zasáhl do šesti sezon a má sbírku čtyř zlatých medailí - tři s Färjestadem (2006, 2009 a 2011) a se Skellefteou (2013). "Nemyslím si, že jsem nějaké štístko. Je to týmový sport, není to žádný singl v tenise," řekl Ševc novinářům.

Rád by podobně jako ve Švédsku hrál opět o nejvyšší příčky, ale k tomu je podle něj potřeba dát dohromady fungující mužstvo. "Musíme stavět na týmovém duchu. Musí tady samozřejmě být nějací vůdci, tři čtyři lidi, kteří tým potáhnou a ukážou cestu, ale když se nepřidá zbylých šestnáct možná dvacet kluků, tak to určitě klapat nebude. Na jednom dvou hráčích to nejde postavit," řekl účastník loňského mistrovství světa v Minsku.

Právě Ševc má patřit mezi lídry Bílých Tygrů a tlak je pro něj prý hnacím motorem. "Byl jsem pár let venku a tam byl tlak vždycky. Hrálo se na nejvyšší příčky a nikdo nebral nic jiného. Pro mě to nebude změna a já bych bez toho asi ani neuměl hrát," poznamenal Ševc. 

Kladenský odchovanec, který má za sebou také působení v Basileji, Dinamu Minsk či Plzni, původně zvažoval pokračování kariéry v zahraničí. Ale nakonec se dohodl Libercem, kam to má také blízko z domova v Nymburku. "Přiklonilo se to na tuto stranu i kvůli rodině, protože nebydlím daleko. Rozhodovaly také ambice a znám tady spoustu kluků," řekl.

Příchod Birnera s Řepíkem prý hrál také velkou roli. "Tím mě Liberec taky trošku ujistil, že chce jít jinou cestou a vrátit se tam, kam podle mě patří. Když jsem odcházel z extraligy, tak hrál Liberec špičku. A celá organizace cítí, že poslední tři roky to nebylo ono. Dělají všechno pro to, aby se to dostalo zpátky," prohlásil.

Do extraligy vstoupí Liberec v pátek na ledě Komety Brno, ale podle Ševce už byla ostrým startem Liga mistrů. "Byl to velmi dobrý test. Sice zápas s Nitrou venku moc neodpovídal, ale u nás už to bylo mnohem vyrovnanější. Pak jsme potkali Skellefteu, což je jeden z nejlepších týmů v Evropě, takže nás prověřil velmi dobře," pochvaloval si Ševc vystoupení korunované postupem a jistotou dalších zápasů v play off s Linköpingem.

Ševc si navíc užil souboje s bývalým klubem. A to i přesto, že Liberec oba duely s loňským semifinalistou Ligy mistrů prohrál. "Vůbec jsem netušil, že se tak brzo vrátím do Skelleftey a v dresu soupeře. Bylo to velmi milé. Jak přivítání od fanoušků, tak i vidět kluky a všechny z organizace, prohodit s nimi pár slov," prohlásil Ševc.

Cítí, že se Liberec během přípravy zlepšuje. "Gradovalo to. Začátek třeba nebyl takový, i když výsledky byly dobré, ale ta hra neodpovídala. Myslím si, že teď poslední tři čtyři zápasy to vypadalo tak, jak bychom chtěli hrát. Chceme uspět hlavně týmovým duchem a naším systémem hry. Když to budeme dodržovat, tak si myslím, že budeme pro každého soupeře nepříjemní," dodal.

Zdroj: ČTK

Štítky Martin Ševc, Švédsko, Liberec, Michal Řepík, Michal Birner, Česko, Praha, Skellefteå, Liga mistrů UEFA, FK Dinamo Minsk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štístko nejsem, tvrdí majitel čtyř titulů ve Švédsku Ševc  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.