Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Liberec předvedl parádní obrat a porazil Hradec Králové 4:2

Hokejisté Liberce porazili ve 4. kole hokejové extraligy Hradec Králové 4:2 a po úvodní porážce v Třinci si připsali třetí výhru za sebou. Naopak Mountfield padl po dvou vítězných zápasech. Hosté měli zápas dobře rozehraný a dostali se do dvougólového vedení, domácí ale zejména díky výborným přesilovkám dokázali vývoj utkání zvrátit.

Vítěznou branku zaznamenal Dominik Lakatoš, pro něhož to byl první přesný zásah v extraligové kariéře.

Hosté začali aktivně a již v první minutě donutili liberecké hráče ke dvěma faulům. Hned v úvodu se jim tak naskytla dlouhá dvojnásobná početní výhoda, kterou dokázali přesnou střelou obránce Pilaře využít. Vyrovnání měl na hokejce Vampola, brankář Kacetl byl ale připraven. V další velké šanci byl liberecký Řepík, Kacetl byl opět přesný.

Také Liberečtí si zahráli přesilovou hru, k vážnějšímu ohrožení hradecké branky se ale nedostali. Následně se krásnou individuální akcí blýsknul aktivní Řepík, jeho střela ale skončila pouze na tyči Kacetlovy branky. Tváří v tvář hostujícímu gólmanovi neuspěl ani Vampola. Udeřili tak znovu Hradečtí. Kukumberg ve vlastním oslabení vypíchnul kotouč chybujícímu Ševcovi a pěkným blafákem překonal domácího Lašáka.

"Začali jsme velmi nedisciplinovaně, v první minutě jsme hned hráli ve třech a dostali gól. Poté v naší přesilovce přišla chyba a druhý gól. Cením si však toho, že jsme vydrželi neměnit věci, které nám relativně fungovaly. Po zbytek utkání jsme vyhrávali osobní souboje a nakonec zápas zvrátili ve svůj prospěch," řekl trenér domácích Filip Pešán.

Domácí dokázali odpovědět ve 26. minutě, kdy v přesilovce přesně střílel Ševc a snížil. Následně začalo přibývat tvrdých soubojů a vyloučení na obou stranách. Kýženého vyrovnání se tak Bílí Tygři dočkali opět v početní výhodě. Vampolovu krásnou přihrávku lehce usměrnil za Kacetlova záda Krenželok. V aréně ještě neutichla radost z vyrovnávací branky a Liberec se prosadil potřetí. Lakatoš dorážkou Jonákovy střely zaznamenal svůj první extraligový gól v kariéře a poslal domácí tým do vedení.

Třetí třetinu začal lépe Mountfield, který se tlačil za vyrovnáním. S nebezpečnými střelami Čápa a Knotka si ale poradil Lašák. Poté byl v úniku faulován hradecký Dej a následovalo trestné střílení. Hostující útočník ale nedokázal vůbec zakončit a stav utkání tak zůstal beze změn.

Na druhé straně měli velké šance Jelínek s Krenželokem, Kacetl ale udržel hosty ve hře. Radoval se tak až o chvíli později Vampola, který nenápadnou střelou dodal domácím potřebný klid. "Nechali jsme Liberci příliš mnoho prostoru a pouštěli je často do zakončení. Musíme bránit i útočit ve všech pěti hráčích," podotkl hradecký obránce Karel Pilař.

Tři minuty před koncem dostal Hradec Králové možnost přesilovky, kterou ještě znásobil odvoláním brankáře. Ani v šesti proti čtyřem se ale Východočeši nedokázali prosadit a duel zdramatizovat. "Zápas jsme si prohráli v osobních soubojích. Zde jsem viděl největší rozdíl, my jsme byli příliš naivní, měli jsme problémy s disciplínou. Liberec byl důraznější a šel si za vítězstvím. My máme na papíře hodně zkušený tým, ale stále děláme až školácké chyby a to nás pak stojí důležité body," řekl kouč hostů Peter Draisaitl.

Štítky Bílí Tygři Liberec, FC Hradec Králové, Mountfield Hradec Králové, Extraliga ledního hokeje, HC Oceláři Třinec, Dominik Lakatoš, Karel Pilař, Peter Draisaitl, Filip Pešán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec předvedl parádní obrat a porazil Hradec Králové 4:2  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.