Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Liberce vyhrál nad Třincem 2:1 a i potřetí doma naplno bodoval

Hokejisté Liberce porazili v 6. kole hokejové extraligy na svém ledě Třinec 2:1 a i ve třetím domácím utkání této sezony tak naplno bodovali. Vítěznou branku si připsal útočník Michal Řepík a pro šestadvacetiletou letní posilu Bílých Tygrů z Zugu to byla premiérová trefa v domácí nejvyšší soutěži.

"Jsem rád, že jsem se konečně trefil, protože čekání bylo poměrně dlouhé. Každý zápas jsem měl spoustu šancí, ale nemohl jsem se trefit a moje sebedůvěra tak šla trošku dolů. Proto jsem si oddechnul a věřím, že mi to tam teď bude padat častěji," řekl po utkání Řepík.

Začátek utkání byl opatrný z obou stran, obě mužstva se soustředila hlavně na obranu. Do první velké šance se tak dostal až v osmé minutě hostující Polanský, který najížděl sám na Lašáka, trefil však pouze levou tyč liberecké branky. Domácí se osmělili až v polovině první dvacetiminutovky, se střelami Vampoly a Birnera si ale poradil Hamerlík.

Přesto to byli Bílí Tygři, kteří šli jako první do vedení. Dobrou kombinaci čtvrtého libereckého útoku zakončil ranou z mezikruží Jonák. Na rozdíl dvou branek mohli zvýšit Bulíř se Stránským, Hamerlík byl ale připraven.

Na přelomu prvního a druhého dějství hráli Liberečtí celé dvě minuty přesilovku pěti proti třem, ale nenaložili s ní dobře a Hamerlíka prakticky neohrozili. Vyrovnat tak mohl Klepiš, za Lašákem ale již podruhé v zápase zvonila tyč. Následně zahrozil ve vlastním oslabení domácí Špaček, jehož dělovka Hamerlíka řádně protáhla. Také Třinec si zahrál početní výhodu a byl blízko k vyrovnání. Proti Hrabalově střele do poloodkryté branky se blýsknul Lašák.

"Nepovedla se nám první třetina, Liberec na nás vlítnul a výrazně nás přestřílel. My jsme chtěli všechno hrát na krásu a zakončovat do prázdné branky. Od druhé třetiny jsme se zvedli, vyrovnali hru, ale selhali jsme v koncovce," uvedl třinecký gólman Peter Hamerlík.

Třetí třetinu začali aktivněji Oceláři, kteří prověřili Lašáka několika střelami. Liberecký brankář si ale se všemi pokusy poradil. Udeřili tak znovu Severočeši. Birner a Řepík sehráli ukázkově přečíslení dvou na jednoho a bývalý hráč Floridy, Lva Praha či Pelicans Lahti poslal Liberec do dvougólového vedení.

Třinečtí se i nadále tlačili dopředu a Lašák tak měl stále více práce. Snížení se hosté dočkali dvě minuty před koncem, když střelou od pravého mantinelu sebral Lašákovi čisté konto obránce Nosek. "Třetí část byla z naší strany dobrá, měli jsme několik šancí, ale snížení přišlo pozdě a už nebyl čas na vyrovnávací branku," prohlásil David Nosek.

"Byl to velice dramatický a atraktivní zápas, divákům se musel líbit. Třinec má velmi silný tým. Odehráli jsme výborně první třetinu, měl jsem snad jen jeden pořádný zákrok," uvedl Lašák. "Poté se Třinec trochu dostal do hry, v závěru dokázal i snížit. Takový gól bych ale neměl pouštět, beru ho na sebe. My jsme ale hráli poctivě celý zápas a myslím, že jsme nakonec zaslouženě vyhráli," dodal slovenský gólman.

Zdroj: ČTK

Štítky Bílí Tygři Liberec, HC Oceláři Třinec, Michal Řepík, Extraliga ledního hokeje, Zug, Peter Hamerlík, David Nosek, Florida Panthers, Pelicans Lahti, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberce vyhrál nad Třincem 2:1 a i potřetí doma naplno bodoval  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.