Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hokejisté Olomouce vyhráli posedmé za sebou, v Liberci 1:0

Hokejisté Olomouce zvítězili na ledě vedoucího Liberce nejtěsnějším rozdílem 1:0 a bodově se na svého dnešního soupeře dotáhli. Hanáci potvrdili výtečnou formu a připsali si sedmé vítězství za sebou. Naopak Bílí Tygři poznali hořkost porážky po čtyřech vítězných duelech a zároveň zaznamenali první domácí porážku v sezoně.

Liberečtí byli v utkání střelecky velmi aktivní, nedokázali však najít recept na výborného brankáře Branislava Konráda, který si připsal 31 úspěšných zákroků a udržel první čisté konto v soutěži. Duel rozhodl v 53. minutě obránce Pavel Skrbek.

"Podali jsme velmi obětavý výkon a přečkali i všechna oslabení. Chytalo se mi velmi dobře, šlo na mě hodně střel, takže jsem byl neustále v tempu," řekl po utkání Konrád. "Již od přípravy jsme si vědomi, že moc branek nedáváme, proto jsme nesmírně šťastni, že se nám daří vyhrávat na jeden či dva góly," přiznal.

Severočeši vstoupili do utkání velmi aktivně a hned od první minuty se tlačili do útoku. Pomohla mu také přesilová hra, při které měl dobrou šanci Bulíř, Konrád však výborně zasáhl. Nepřišli si na něj ani Vampola s Birnerem.

Hosté se osmělili až ve dvanácté minutě a hned z toho byla velká šance Laše, také domácí brankář Lašák byl ale připraven. Na druhé straně měl úvodní gól na hokejce Krenželok, Konrád byl ale opět bezchybný. Při střele Bakoše ze závěru první třetiny mu poté pomohla levá tyč.

V úvodu druhého dějství zahrozil hostující Eberle, jehož střela se otřela o horní tyč Lašákovy branky. Jinak se však druhá třetina nesla ve znamení dobývání olomoucké branky. Hned dvě velké šance měl aktivní Bulíř, Konrád se opět vyznamenal. Domácí Bílí Tygři měli ve druhém dějství k dispozici hned čtyři přesilovky a zasypali hostující brankáře sprškou střel. Vedoucí branky se však Severočeši nedočkali. Olomouc se před Lašáka dostávala spíše sporadicky, po většinu času se bránila místy až drtivému tlaku domácích.

Na začátku třetí dvacetiminutovky si v početní výhodě zahráli také Hanáci. Se střelou Skrbka si poradil Lašák. Na opačné straně nebezpečně pálil Řepík, ani on si ale na hostujícího gólmana nepřišel. Do vedení tak šli trochu překvapivě hosté z Olomouce. Vodný využil zmatků v liberecké defenzivě a přesnou přihrávkou našel Skrbka, jehož střela se štěstím prošla až za Lašáka.

"Využili jsme chyby domácích v obranném pásmu. Já jsem dostal puk mezi kruhy a trochu se štěstím prostřelil Lašáka," řekl Skrbek, který ale uznal, že domácí byli lepší. "Liberec hrál výborně celý zápas, měl drtivou střeleckou převahu. Chvílemi mi přišlo, že jsme na ledě spíše do počtu. Za výhru vděčíme hlavně Konrádovi, který podal výborný výkon," podotkl zkušený bek.

Domácí byli po inkasovaném gólu jako opaření a již nedokázali najít odpověď na gól hostů. Nepomohla jim k tomu ani závěrečná power play. "Byl to pro nás nešťastný zápas. Byli jsme po celé utkání lepším týmem, měli velkou střeleckou převahu, byli jsme často na kotouči. Také jsme měli k dispozici několik přesilovek, které jsme ale tentokrát nesehráli úplně nejlépe," řekl útočník Michal Bulíř.

Zdroj: ČTK

Štítky Bílí Tygři Liberec, SK Sigma Olomouc, Branislav Konrád, Pavel Skrbek, hokejista, Michal Bulíř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Olomouce vyhráli posedmé za sebou, v Liberci 1:0  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.