Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Liberec dál kraluje extralize, proti Brnu rozhodl v závěru Valský

Gól útočníka Jakuba Valského čtyři sekundy před koncem rozhodl o výhře hokejistů Liberce ve 14. kole extraligy nad Kometou Brno 3:2. Bílí Tygři tak vyhráli počtvrté za sebou a udrželi se v čele tabulky. Hostům k úspěchu nepomohly ani dvě branky Tomáše Svobody.

Domácí nasadili do šlágru kola poprvé v sezoně do branky Schwarze, odpočívající jednička Lašák duel sledovala jen ze střídačky. A Tygři byli od začátku lepším týmem.

Do vedení se dostali v deváté minutě, kdy po překvapivé Valského zpětné přihrávce překonal Čiliaka Krenželok. "Byla to parádní přihrávka, po které jsem zakončoval do prázdné. Gólman ani netušil, že bude přihrávat," ocenil Lukáš Krenželok asistenci svého spoluhráče ve třetí formaci.

Na počet střel byl duel vyrovnaný, větší šance měli domácí. Přidat druhý gól mohl v 17. minutě Radivojevič, skóre se však měnilo až po 31 sekundách druhé třetiny, kdy se puk po nevydařené Řepíkově přihrávce dostal k Birnerovi, jenž neměl problém usměrnit jej do odkryté branky.

Kometa nebyla v Liberci v ofenzivě dlouho příliš nebezpečná, ve 26. minutě se jí ale podařilo snížit, když se po závaru před Schwarzem prosadil důrazný Svoboda a připsal si tak premiérovou trefu v sezoně. "Podařilo se mi přendat hokejku přes obránce a poté jsem skóroval do prázdné," řekl Svoboda.

Brňané následně ožili, Liberec však po chvilce opět převzal režii zápasu zpět na své hokejky. Na začátku třetí části hosté nevyužili přesilovou hru, ve 45. minutě však přece jen dosáhli na vyrovnání. Za Schwarzovými zády skončila Svobodova střela od modré čáry.

"Byl to typický náhoďák, Švára (Marek Schwarz) asi nic neviděl," řekl Svoboda. "Těsně přede mnou puk blbě skočil. Už jsem čekal, že ke mně přileze po zemi, ale odrazilo se to a přes kalhoty mi to tam padlo," uvedl Schwarz.

Vzápětí mohl Liberci získat vedení zpět Radivojevič, Čiliak však skvělým zákrokem jeho střelu po přečíslení zlikvidoval. Liberec byl i nadále aktivní a vyplatilo se mu to. O výhře domácích rozhodl v samotném závěru Valský.

"Viděl jsem, že Lukáš Krenželok je rozjetý, dostal se za beky, tak jsem si zkusil najet mezi kruhy a on mi to tam hodil. Vystřelil jsem a padlo to tam," uvedl Valský k rozhodující situaci duelu, která skončila gólem přesně 3,41 sekundy před koncem. "Už jsem si myslel, že bude prodloužení. Jsem ale rád, že nám to tam padlo. Byli jsme na ledě i u dvou inkasovaných gólů, takže jsem rád, že jsme rozhodli," dodal Valský.

Autoři | Foto Bořivoj Černý

Štítky Bílí Tygři Liberec, FC Zbrojovka Brno, Tomáš Svoboda, HC Kometa Brno, Marek Schwarz, Lukáš Krenželok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec dál kraluje extralize, proti Brnu rozhodl v závěru Valský  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.