Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Liberec podlehl Plzni 4:5 po nájezdech, rozhodl Johnson

Hokejisté Liberce podlehli v 16. kole extraligy doma Plzni 4:5 po samostatných nájezdech, poprvé po pěti zápasech vyšli naprázdno a jejich náskok v čele tabulky se snížil před druhým Hradcem Králové na dva body. Plzeň se po třetí výhře za sebou posunula na třetí pozici. V rozstřelu rozhodl americký útočník Nicholas Johnson, po dvou gólech v dresu vítězů vstřelili Dominik Kubalík a Ján Sýkora.

"Většinu zápasu byl soupeř lepší, přehrával nás, měl velké množství střel. My jsme tahali za kratší konec provazu, proto jsme velmi šťastní, že jsme dokázali zvítězit a dva body rozhodně bereme," řekl Kubalík.

Hned na úvod hrál Liberec přesilovku a zasypal Machovského sprškou střel. Největší šanci měl Vampola, hostující brankář ho ale vychytal. Další početní výhodu už domácí proměnili ve vedoucí gól. Po pěkné kombinaci se z brankoviště prosadil Birner. Severočeši pokračovali v aktivní hře, dobré příležitosti si vypracovali Řepík s Vampolou, Machovský byl na místě.

Hosté poprvé zahrozili až v 11. minutě a hned z toho byla gólová šance. Indrák si položil Lašáka, nedokázal však zasunout kotouč do opuštěné branky. Indiány to však nemuselo příliš mrzet, protože hned o minutu později se za domácí obranou objevil Kubalík a střelou mezi Lašákovy betony vyrovnal.

Druhá třetina začala opatrněji z obou stran, přesto to byl stále Liberec, kdo měl více ze hry. Dvakrát nebezpečně zahrozil Stránský, Machovský si s jeho střelami poradil. Při Bulířově pokusu mu dokonce pomohla levá tyč. Ve 33. minutě ale hostující gólman chyboval při rozehrávce a daroval branku domácímu Lakatošovi.

Škoda hned vzápětí přispěchala s rychlou odpovědí. Domácí obranou se protáhl Ján Sýkora a střelou nad Lašákovo rameno znovu vyrovnal. Bílým Tygrům mohl vrátit vedení aktivní Vampola, branku však těsně minul. Neuspěl ani Krenželok, který si vybruslil až před Machovského, ten jeho střelu ukryl v lapačce.

Krátce po začátku třetí třetiny se ale Liberečtí dočkali. Kajínkovu střelu tečoval za Machovského záda Jelínek. Hosté ale znovu našli rychlou odpověď, když se podruhé v zápase prosadil plzeňský střelec Kubalík. A pro Liberec bylo ještě hůř. Vampola putoval na trestnou lavici a nabídnutou přesilovku využil rovněž svou druhou brankou v utkání Sýkora a otočil tak skóre zápasu.

Vyrovnání měl na hokejce Šimek, Machovský si připsal důležitý zákrok. Bílí Tygři se ale i nadále tlačili do útoku a odměnou jim byl v 59. minutě vyrovnávací gól z hole Řepíka. Utkání dospělo až do prodloužení a v nastaveném čase dokázali Liberečtí dostat kotouč až do branky, ale rozhodčí gól neuznal kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti. O vítězi tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich byl jediným úspěšným exekutorem hostující Johnson a vystřelil tak Plzni bonusový bod.

"Je to pro nás trošku frustrující. Soupeře jsme hodně tlačili, bylo tam hodně střel a měli jsme i více ze hry. Na druhou stranu můžeme být rádi, že jsme dokázali chvíli před koncem vyrovnat. Plzeň toho moc neměla, ale byla velmi produktivní a právě v produktivitě zakončení nás dnes předčila," prohlásil liberecký útočník Michal Řepík.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky FC Viktoria Plzeň, Bílí Tygři Liberec, Nicholas Johnson, Dominik Kubalík, Ján Sýkora, FC Hradec Králové, Michal Řepík, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec podlehl Plzni 4:5 po nájezdech, rozhodl Johnson  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.