Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Davos pokořil Liberec v úvodním osmifinále 5:3. Odehráli jsme dobrý zápas, hodnotí trenér Tygrů

Hokejisté Liberce prohráli v úvodním osmifinálovém souboji play off Ligy mistrů se švýcarským Davosem 3:5. Lídr extraligy přišel o lepší výsledek v první třetině, kterou prohrál 1:3. Dvakrát se mezi střelce zapsali domácí útočník Branko Radivojevič a v dresu vítězů Andres Ambühl.

Domácí Liberec nastoupil do utkání před více než sedmi tisíci diváků aktivně a hned po dvou minutách hry měl velkou šanci Valský, Genoni v brance Davosu ale výborně zasáhl. Poradil si rovněž se střelami Řepíka a Krenželoka. Do vedení tak šli v sedmé minutě hosté, když se z nenápadné akce prosadil reprezentační útočník Ambühl. O další tři minuty později liberecká obrana propadla a z přečíslení zvýšil Simion. Bílí Tygři zabrali a podařilo se jim snížit zásluhou Radivojeviče, ale v závěru třetiny vrátil úřadujícímu švýcarskému mistrovi dvougólový náskok Dino Wieser.

"Věděli jsme, že Liberec má výborné začátky utkání. Přesto jsme byli pod tlakem, nicméně se nám vydařily brejky a vstřelily jsme dvě šťastné branky. Jsem velmi rád, že si domů vezeme vítězství, Liberec však prokázal velkou kvalitu," uvedl kouč vítězů Arno del Curto.

Do druhé třetiny vstupovali Severočeši oslabeni o jednoho muže, i přesto se do velké šance prodral Stránský a Genoni měl s jeho ránou značné problémy. Liberečtí se i nadále tlačili dopředu, jejich nápor ale zbrzdilo vyloučení Řepíka. A hosté nabídnutou šanci využili, když se přesně trefil Paulsson. Liberec však našel odpověď, když Radivojevičovo nahození skončilo až za překvapeným Genonim.

Také třetí dějství zahájil Liberec útočně a v obrovské šanci byl Valský, jenže Genoni vytáhl parádní zákrok. Na druhé straně musel být Schwarz ve střehu proti Ambühlovi. Byli to však Bílí Tygři, kteří měli i nadále více ze hry, všechny jejich pokusy však končily na hostujícím brankáři. A ke skórování jim nepomohla ani přesilová hra.

Udeřilo tak na druhé straně, když pátou branku hostí přidal nejlepší hráč zápasu Ambühl. Konečnou podobu výsledku dala branka Řepíka 40 vteřin před koncem. Davos si i tak z Liberce odváží velmi nadějný výsledek do odvety, která se ve Švýcarsku uskuteční přesně za týden 10. listopadu.

"Povedlo se nám domácí zaskočit, poměrně snadno jsme se dostali do vedení a celkově nám první třetina vyšla. Liberec pak začal hrát aktivněji směrem dopředu, my jsme si však drželi náš systém a hlídali vedení. Škoda závěru, kdy jsme si nechala dát branku. Soutěž bereme velmi prestižně, proto doufám, že doma předvedeme podobný výkon a postoupíme mezi osm nejlepších," uvedl slovenský zadák ve službách Davosu Ján Brejčák.

Domácí kouč Filip Pešán nebyl přes porážku zklamaný z vystoupení svých hráčů. "Odehráli jsme dobrý zápas, musím za něj klukům poděkovat. Chtěli jsme jít do vedení, bohužel jsme ale z našeho tlaku sami inkasovali, což mělo později na naši hru vliv. Přesto si myslím, že divákům se musel zápas líbit. Odehráli jsme vyrovnanou partii se špičkovým evropským týmem. Branka z poslední minuty hrací doby je pro nás velmi důležitá, jelikož vliv může hrát i konečné skóre. Rozhodně pojedeme do Davosu s cílem uspět," prohlásil Pešán.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky Bílí Tygři Liberec, Davos, Andres Ambühl, Liga mistrů UEFA, Branko Radivojevič, Filip Pešán, Dino Wieser, HC Škoda Plzeň, Ján Brejčák, Arno del Curto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Davos pokořil Liberec v úvodním osmifinále 5:3. Odehráli jsme dobrý zápas, hodnotí trenér Tygrů  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.