Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Liberec i díky přesilovkovým gólům jasně přehrál Zlín 5:1

Hokejisté Liberce porazili ve 24. kole extraligy Zlín 5:1 a nadále tak kralují soutěži. Bílí Tygři získali tři body i díky třem gólům vstřeleným v přesilových hrách, o dva z nich se postaral útočník Martin Bakoš. Při první trefě si navíc efektně stáhl puk pod nohy a akci zakončil střelou pod horní tyč. Zlín po prohře klesl na předposlední místo tabulky.

Hned od úvodního vhazování bylo v Home Credit aréně vidět, jaké je postavení týmů v tabulce. Domácí měli lepší pohyb a po většinu času také puk na svých hokejkách. První branky se diváci dočkali v 6. minutě, kdy si Valský povodil puk v rohu kluziště, poté si vyjel na kruhy a střelou po ledě překvapil Kašíka.

I po vedoucí brance byli domácí aktivnější, Schwarz se k zákroku dostával velice zřídka. Podruhé vybuchla liberecká hala nadšením ve 14. minutě, kdy Vampola vstřelil druhý gól. Ten ale nebyl k veliké nelibosti diváků uznán, protože Birner se při clonění Kašíkovi ocitl až v brankovišti.

Začátek druhé třetiny nabídl pomalejší tempo, ale také první přesilovku. Zahráli si ji domácí a naložili s ní dobře. Ve 24. minutě totiž napřáhl na modré Ševc a ukázkově trefil horní růžek branky soupeře. Gól Tygry povzbudil a jejich hra nabrala obrátky.

Ve 30. minutě si při další přesilovce Bakoš narazil puk s Bulířem a potom tváří v tvář Kašíkovi předvedl fintu jako Hertl či Malík v NHL - 3:0. Kašík následně přepustil své místo Štůralovi.

O chvíli později čelili hosté další přesilovce domácích a Štůrala rychle kapituloval. Po sérii přihrávek ho z vrcholu kruhu prostřelil opět Bakoš. Další šanci na změnu skóre měl ve 35, minutě Šimek, ale jeho střelu směřující do prázdné branky vyrazil v pádu obránce Kotvan.

Na začátku třetí třetiny hráli přesilovku hosté, ale Schwarze neohrozili. Liberec tak udeřil popáté. Ve skrumáži u branky se nejlépe zorientoval Jonák. I přes jasné vedení tlak domácích neustával a bavili diváky pohlednými akcemi.

Hosté se omezili prakticky jen na bránění, k vážnějšímu ohrožení Schwarze se nedostávali. Potlesk na otevřené scéně si v 57. minutě vysloužil Valský, který se nádherně protáhl až před Štůralu, ale v koncovce neuspěl. Z následného nenápadného útoku připravil Schwarze o čisté konto Říčka a kosmeticky tak upravil výsledek utkání.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky Bílí Tygři Liberec, FC Fastav Zlín, Martin Bakoš, Home Credit, National Hockey League

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec i díky přesilovkovým gólům jasně přehrál Zlín 5:1  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.