Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Tygři porazili potřetí Litvínov, rozhodl gól Bulíře

Hokejisté Liberce porazili i ve třetím vzájemném zápase v sezoně Litvínov, tentokráte ve 28. kole extraligy 1:0. Utkání rozhodl ve prospěch lídra soutěže gól Michala Bulíře ve 37. minutě při litvínovské přesilové hře. Brankář Ján Lašák udržel poprvé v sezoně čisté konto. Liberec si po šesté výhře za sebou upevnil první místo v tabulce.

Bílým Tygrům chyběli v základní sestavě tři útočníci včetně nejproduktivnějšího hráče Jelínka, po pěti letech naopak oblékl liberecký dres Plodek.

Domácí tým vstoupil do utkání aktivně a soupeř chvílemi nevěděl, kam dřív skočit. První velkou šanci měl na začátku 6. minuty Stránský, kterého z otočky vybídl Lakatoš. V 9. minutě pak Birner vystihl přihrávku hostí ve středním pásmu a rázem postupoval sám na Petráska, který ale jeho střelu kryl.

Severočeši měli poté výhodu přesilové hry, vytvořili si tlak, ale Petráska překonat nedokázali. Úroveň duelu následně poklesla, o vzruch se až v polovině utkání postaral domácí Vlach, který byl v samostatném úniku a následně dostal výhodu trestného střílení. Litvínovského gólmana však v opakovaném pokusu překonat nedokázal.

"Vlach mě vykoupal, já už jsem se jen roztáhnul a naštěstí nedokázal zvednout kotouč přes můj beton," oddechl si po zápase Michael Petrásek, který nahradil zraněnou jedničku Jaroslava Januse.

Ve 36. minutě se předvedli i hosté, v mezikruží se dostal do dobré šance Hořava. Lašák ale povyjel a jeho šanci zlikvidoval. To už běžela první litvínovská přesilovka. Na jejím konci se dostali do přečíslení dva na jednoho Bulíř s Radivojevičem a provedli jej ukázkově. Bulíř zakončoval prakticky do prázdné branky.

"Od druhé třetiny byla hra vyrovnaná a Litvínov zlobil především z brejků. Paradoxně se ale nám povedl jeden protiútok ve vlastním oslabení a vstřelili jsme krásný gól, který se nakonec ukázal jako vítězný," řekl trenér domácích Filip Pešán.

Na začátku třetí třetiny zahrozili hosté, pálil Pavlík a před Lašákem tečoval Hořava, puk šel ale vedle. Pak převzali taktovku domácí, vstřelit druhou branku se snažili Bakoš, Šimek nebo Vlach. Petráska však nepřekonali. Osmělili se i hosté a hra získala větší spád. V 52. minutě tvrdě střílel Lukeš, puk zazvonil nejdříve o levou a pak o pravou tyčku a ke smůle Vervy se odrazil ven.

Čtyři minuty před koncem si otevřeli střelnici Bakoš s Bulířem, ale jejich pokusy zlikvidoval Petrásek. Tygři si mohli pojistit vítězství v přesilovce, ale nepovedlo se jim to. Litvínovu se poté nepodařilo vyrovnat ani v závěrečné power play.

"Předvedli jsme dobrý výkon směrem dozadu, naše defenziva byla pevná. Bohužel do útoku jsme nepředvedli skoro nic a mrzí nás, že jediný gól zápasu padl zrovna v naší přesilové hře," řekl po zápase kouč hostů Radim Rulík. "Odehráli jsme dobrý zápas a za svůj výkon se vůbec nemusíme stydět," uvedl útočník František Lukeš.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky Michal Bulíř, HC Verva Litvínov, Bílí Tygři Liberec, Ján Lašák, přesilová hra, Michael Petrásek, František Lukeš, Jaroslav Janus, Radim Rulík, Filip Pešán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři porazili potřetí Litvínov, rozhodl gól Bulíře  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.