Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Tři legendy libereckého hokeje letos oslaví kulatou padesátku

Mladí fanoušci už si je asi pamatovat nebudou, pro ty starší ročníky jde ale o legendy, na které se ještě na starý zimák v devadesátých letech chodilo. Tři kapitáni – Jiří Peřina, Libor Pěnkava a Tomáš Vozka letos slaví kulatiny, bude jim padesát let. Před pátečním zápasem s Olomoucí je ocení i klub – dostanou dres s padesátkou na dresu.

„Všichni tři kapitáni udělali pro liberecký hokej velký kus práce a nešlo jen o výkony na ledě, ale i mimo něj. Jiří Peřina, Libor Pěnkava i Tomáš Vozka byli důležitými postavami při zlomových momentech v historii klubu. Všem třem chceme za jejich působení a práci pro liberecký hokej poděkovat,“ uvedl prezident klubu Petr Syrovátko.

Fanoušci tak všechny tři důležité postavy uvidí v pátek před zápasem s Olomoucí opět na ledě. Tentokrát už ale ne ve výstroji. Prezident klubu jim předá dresy s céčkem na hrudi a padesátkou na zádech.

Pojďme si teď slavnou trojici libereckého hokeje připomenout.

Jiří Peřina

Nevelký vzrůstem, na ledě jste ho ale nepřehlédli. V dresu Stadionu Liberec se představil poprvé v roce 1992 a hrál tu až do roku 1999, poslední tři sezony jako kapitán. Celkem tak za Liberec odehrál 380 zápasů a s libereckým hokejem je spjatý dodnes, působí jako asistent trenéra mladšího dorostu.

Libor Pěnkava

V dresu Stadionu Liberec se poprvé mihl už koncem osmdesátých let, v průběhu sezony 1990/91 se ale do Liberce přestěhoval za svou ženou, a tak se dostal i do týmu Stadionu. V něm pak nepřetržitě větral hostující obrany až do roku 1996, kdy s hokejem skončil. Kapitánem byl od roku 1992 a v roce 1995 zažil největší úspěch, kdy svůj tým dovedl do první ligy. Za Liberec odehrál 8 sezon a téměř 400 zápasů.

Tomáš Vozka

Nepřehlédnutelná postava Tomáše Vozky brázdila liberecký led od roku 1987 až do roku 2000. Tento útočník patří v historické tabulce odehraných zápasů za Liberec na přední místa, stihl jich za 13 sezon téměř 600 (vede Ctibor Jech s 650 zápasy) Tomáš Vozka byl také u postupu Liberce do 1. národní ligy a v této soutěži poté vybojoval i druhé místo (1998). Kapitánem Bílých Tygrů byl ve dvou sezónách na přelomu tisíciletí. Svou aktivní kariéru ukončil v roce 2000 a plynule přešel do managementu klubu, kde dodnes působí jako organizační manažer. Od roku 2000 se Tomáš Vozka věnuje také trenérské práci. V aktuální sezóně působí jako asistent trenéra u 3. a 4. třídy Bílých Tygrů.       

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky hokej, Bílí Tygři Liberec, Jiří Peřina, HC Olomouc, Petr Syrovátka, Ctibor Jech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři legendy libereckého hokeje letos oslaví kulatou padesátku  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.