Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tygři poprvé v sezoně uspěli proti Olomouci, extraligu vedou už o 16 bodů!

Hokejisté vedoucího Liberce porazili v 36. kole extraligy Olomouc 4:0 a vedou před druhou Spartou o 16 bodů. Bílí Tygři si připsali třináctou výhru z posledních čtrnácti zápasů, ale proti Olomouci bodovali na třetí pokus poprvé v sezoně. Slovenský brankář Ján Lašák udržel podruhé v tomto ročníku čisté konto. Mora prohrála venku počtvrté za sebou.

"Narazili jsme na výbornou defenzívu soupeře, se kterou jsme měli v obou předchozích zápasech velký problém. Konrád v bráně byl vynikající po celý zápas. Jsem rád, že jsme přetavili naši ofenzívu a převahu v nějaké branky a nedopustili jsme žádné drama," řekl trenér Liberce Filip Pešán.

V liberecké sestavě chyběl člen elitního útoku Michal Řepík, naopak premiéru si odbyl sedmnáctiletý Marek Zachar. Bílí Tygři začali zápas náporem. Hned v první minutě měl šanci další mladík Lakatoš, ale Konrád byl na místě. V šesté minutě byl blízko vedoucí branky Vampola, ale Konrád předvedl skvělý zákrok.

O tři minuty později pálil z mezikruží aktivní Lakatoš, ale olomoucký brankář zasáhl betonem. Ve 14. minutě zahrozili i hosté a Lašák vytěsnil pěknou střelu Laše mimo brankovou konstrukci. Domácí byli aktivnější, ale i pokus Valského těsně před koncem prvního dějství zlikvidoval Konrád.

Vstup do druhé třetiny vyšel domácím a po 54 vteřinách se dostali do vedení. Od modré čáry vypálil Derner, jeho ránu Konrád vyrazil, ale Lakatoš posunul puk volnému Bakošovi, který už snadno skóroval. Hosté se dostali k ohrožení Lašáka až ve 28 minutě, střela Houdka šla ale nad branku.

Domácí pokračovali v tlaku a vynutili si přesilovku. Jelínek při ní zachytil vyhození hostí, našel volného Radivojeviče a ten Konráda překonal střelou do horního růžku. O dvě minuty později se dočkal odměny za povedený výkon Lakatoš, který úspěšně tečoval Mojžíšovu bombu od modré čáry.

Hosté dostali na začátku třetí třetiny šanci na zkorigování výsledku při Šimkově vyloučení. S přesilovkou ale naložili špatně, Lašáka vůbec neohrozili. Až ve 48. minutě zaměstnal domácího brankáře Ondrušek, ale Lašák byl stoprocentní.

Domácí hráli co potřebovali a evidentně šetřili síly na další duel. Jakmile se ale v obraně hostí objevila mezera, využili ji. Krenželok zachytil v 52. minutě olomouckou rozehrávku, našel Jelínka a ten nedal Konrádovi šanci. Další šanci si vypracoval o dvě minuty později Valský, ale tváří v tvář Konrádovi neuspěl. Skóre se už nezměnilo a Lašák mohl oslavit svou 32. nulu v české nejvyšší soutěži.

"Liberec potvrdil parádní formu, kterou má v poslední době. Vede zaslouženě a s velikým náskokem. Celý zápas byl lepší, přehrával nás a vyhrál naprosto zaslouženě," prohlásil trenér Olomouce Zdeněk Venera.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky SK Sigma Olomouc, Bílí Tygři Liberec, Ján Lašák, AC Sparta Praha, Filip Pešán, Michal Řepík, Marek Zachar, Zdeněk Venera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři poprvé v sezoně uspěli proti Olomouci, extraligu vedou už o 16 bodů!  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.