Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Hnildovu 33 už v Liberci nikdo neoblékne. Brankářův dres vystoupá pod strop areny

V pátečním extraligovém utkání mezi Bílými Tygry a pražskou Spartou dojde ke slavnostnímu ceremoniálu. Pod strop areny vystoupá dres s číslem 33, které tak už nikdo jiný v Liberci nebude moci nosit. Stane se tak na počest brankáře Milana Hniličky, jehož působení u Tygrů je spojeno s největšími úspěchy klubu.

Dvakrát se Tygřům povedlo vyhrát základní část, dvakrát byli v extralize bronzoví. To vše za dohledu Milana Hniličky, který v libereckém dresu odchytal celkem 203 utkání. A 120 jich bylo vítězných. „S úspěšností zákroků přes 93% stále drží klubový rekord mezi libereckými brankáři,“ připomněl mluvčí klubu Martin Kadlec.

Olympijský vítěz z Nagana a dvojnásobný mistr světa se tak dočká dalšího ocenění. Tentokrát klubového. „Po čtyři roky v dresu Bílých Tygrů dominoval mezi extraligovými brankáři a výrazně klubu pomohl k největším úspěchům dosavadní historie. Byl tváří týmu nejen na ledě, ale i v kabině a svým úspěšným účinkováním na vrcholných hokejových akcích výrazně zviditelnil jméno Bílých Tygrů v celém hokejovém světě,“ řekl prezident klubu Petr Syrovátko.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři Liberec, Milan Hnilička, AC Sparta Praha, Martin Kadlec, Petr Syrovátka, Nagano

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hnildovu 33 už v Liberci nikdo neoblékne. Brankářův dres vystoupá pod strop areny  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.