Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tygři vyhráli doma i druhé čtvrtfinále, nad Chomutovem vedou 2:0

Hokejisté Liberce porazili i ve druhém čtvrtfinále play off extraligy Chomutov 4:1. Favorizovaní Bílí Tygři tak naplno využili výhodu domácího prostředí na úvod série a vedou 2:0 na zápasy. Piráti po první třetině vedli, ale Severočeši otočili výsledek dvěma góly ve druhé části. Ten vítězný dal Martin Bakoš. Série se přesouvá do Chomutova, kde bude pokračovat v neděli od 17:50.

První šance patřila hostům, jenže Ölvecký v ní při úvodní přesilovce pálil jen do Lašáka. V deváté minutě zakončil Radivojevič nad. O chvilku později Dernerovo nahození skvěle tečoval Jelínek, ale Kristan ještě lépe zareagoval a vytěsnil puk mimo. Ve 12. minutě minul Bakoš kotouč za zády Kristana. Liberec pak nevyužil 52 vteřin hru v pěti proti třem. Hřebejk a Červenka uháněli dva na jednoho, jenže Lašák sebral Červenkovi radost. Ten byl však u zakončení faulován, v následné přesilovce nabil Skinnerovi a Piráti šli do vedení.

Druhé dějství načal obrovskou hrubkou Lašák, který mimo svou branku "namazal" Vondrkovi, mocným skokem však ještě stihl vše napravit a puk na cestě do sítě zastavit. Ševc následně zranil vysokou holí Červenku a musel na celkem čtyři minuty na lavici hanby. Když se však dostali do brejku Stránský s Radivojevičem, ten z úhlu klepl do puku a Kristan ho propustil za záda.

Červenkův návrat na led po ošetření už efekt nepřinesl, navíc záhy pykal i Vondrka. Při hře ve čtyřech na obou stranách se pak v polovině 25. minuty protáhl do šance Květoň a Lašák měl plné ruce i nohy práce, aby udržel remízový stav. Tím pohnul před polovinou základní hrací doby Bakoš, když se dostal snadno k dorážce poté, co Kristan vyrazil Bulířovu ránu.

Ve 35. minutě minul v oslabení Valský a na ledě se začínalo čím dál více jiskřit. Chomutov měl brzy poté k dispozici 14 vteřin dvojnásobné přesilovky, když Krenželok následoval Birnera a vyhodil puk do hlediště. Šance Pirátů přišly až při klasické početní výhodě, Lašák však odolal. Dalších 49 sekund hry v pěti proti třem nabídl hostům Vampola, zároveň ale stihl vyprovokovat Červenku k menší bitce a dispečer rozehrávky pak Pirátům na ledě až příliš chyběl.

Ve 44. minutě se Krenželok dostal tváří v tvář proti Kristanovi, ale nedal. Vzápětí se před ním nepochopitelně otevřela obrana znovu, Jelínkovu dorážku vyrazil Kristan a dojíždějící útočník Růžička poslal svou bruslí kotouč za záda vlastního brankáře. Liberci narostla křídla, a přestože hosté se ještě snažili závěr zdramatizovat, nepodařilo se jim to, ani když přesilovku podpořili hrou bez brankáře více než osm minut před sirénou. Čtvrtý gól navíc v závěru přidal hostům na cestu Ševc.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky Piráti Chomutov, Bílí Tygři Liberec, Martin Bakoš, čtvrtfinále

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři vyhráli doma i druhé čtvrtfinále, nad Chomutovem vedou 2:0  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.