Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Lašák: Mohl zrovna tak vyhrát Chomutov, byl neskutečně dobrý

Jen několik detailů, které včera hrály ve prospěch Liberce, rozhodlo podle gólmana Jána Lašáka o druhé čtvrtfinálové výhře Bílých Tygrů nad Chomutovem. Vítěz základní části působil lépe, než tomu bylo ve středečním prvním duelu, ale čelil velmi odolnému sokovi, který dal jasně najevo, že nedá svou kůži lacino.

"Rozhodly neskutečné a velmi malé detaily. Schopnost dát gól, ale i některé další věci. Za stavu 0:1 jsem tam udělal velkou hrubku, ale hráč, co mohl zvýšit, tak to neproměnil. A my jsme záhy - dokonce v oslabení - vyrovnali. To nás postavilo na nohy. Ten zápas mohli ale zrovna tak vyhrát i oni," přiznal Lašák v rozhovoru s novináři.

Zápasy pod Ještědem prý vcelku splnily jeho očekávání. "Tušil jsem, co nastane. Včera na nás bylo dvě třetiny vidět, že jsme dlouho nehráli, ale třetí třetinu už jsme hráli ten náš hokej, co jsme hráli po celou sezonu. Tam jsme hráli skvěle. Dnes jsme hráli sice dobře, ale Chomutov byl neskutečně dobrý a byl to vyrovnaný zápas," řekl slovenský gólman.

Sám si vedl velmi dobře, snad až na zmíněnou obrovskou chybu zkraje druhé části, kdy nabídl gól Michalu Vondrkovi. Ten však neuspěl. "Byl jsem zády ke hře a neslyšel, že na mě spoluhráči zakřičeli. Kluci říkali, že jsem to udělal dobře, jen jsem to neměl hrát tam, kam jsem to zahrál. Už když jsem viděl, jak mi letí ruce, tak mi bylo jasné, že jsem to měl podržet a hrát na opačnou stranu," líčil Lašák.

"Odrazilo se to pak před bránu, ale naštěstí jsem zachoval chladnou hlavu a neskočil hned, ale počkal si na toho hráče, kam vystřelí, a až pak jsem reagoval. Kdyby to dal po ledě, měl bych to velmi těžké, ale dával to na jistotu a já tak dostal šanci tu chybu napravit," oddechl si ještě dodatečně Lašák. "To jsou ty detaily. Kdybych dostal gól na 0:2, mám tady hlavu svěšenou a zápas mohl být úplně jiný," doplnil Lašák.

V Liberci - jak už bývá z minulosti tradicí - opět připravili "bílé peklo". Diváci oblékli na play off bílá trička a vše umocňují bílými šálami. Šestatřicetiletý majitel kompletní sady medailí ze světových šampionátů to v současném působišti zakouší poprvé a také si mimořádnou atmosféru obrovsky užívá.

"Řeknu jeden moment za všechny. Dnes jsem viděl za bránou fanouška v bílém tričku, jak tam po našem gólu na 3:1 křičel, ruce nahoře, byly to neskutečné emoce. Když tohle vidíte, je to něco nádhernýho. Přijde sem sedm a půl tisíce lidí a odchází domů maximálně spokojení. Je někdy určitě lepší vyhrát takto, když je to těsné, než když dominujete celý zápas," domnívá se Lašák.

Radost a spokojenost fanoušků ho nabíjí. "Je to něco skvělého a opravdu to není klišé. Jak já neustále říkám - tohle je nejkrásnější práce na světě," prohlásil Lašák. V Chomutově však v dalším pokračování série předpovídá hodně náročnou šichtu. "Nikdo v téhle obrovsky vyrovnané soutěži nedostane nic zadarmo. Všechno je třeba si zasloužit. Stejně jako v životě," uzavřel Lašák.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky Ján Lašák, Piráti Chomutov, Bílí Tygři Liberec, Ještěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lašák: Mohl zrovna tak vyhrát Chomutov, byl neskutečně dobrý  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.