Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Tygři přišli o centra třetího útoku. Jelínek za faul vyfasoval trest na dva zápasy

Čtvrtfinálová série už je u konce, liberečtí Bílí Tygři ale přesto přišli o jednu z opor. Za naražení zezadu totiž dostal dodatečný trest útočník Petr Jelínek. Ten ve čtvrtém zápase v Chomutově za brankou domácích dohrál obránce Ruttu a poslal ho na mantinel. Rutta v zápase normálně pokračoval, Jelínek dostal trest na 5 minut a do konce utkání.

Podle záznamu o žádný brutální zákrok nešlo. Jelínek přijíždí soupeři, který je k němu zády – dohrává ho a Rutta padá na mantinel. Podle disciplinární komise ale zákrok byl velmi nebezpečný. „Zákrok byl veden cíleně, a to se značnou razancí a zezadu mimo zorný úhel protihráče, přičemž hráč si musel být vědom možných následků střetu i toho, že v předmětné situaci nemůže získat kotouč,“ stojí v tiskové zprávě Českého svazu ledního hokeje.

Zákrok byl proto překvalifikován na Naražení zezadu a Jelínek tak dostal stopku na dva zápasy. Nepředstaví se tedy ani v jednom z prvních dvou domácích utkání semifinále.

Podívejte se na zákrok Petra Jelínka

Pro srovnání, disciplinárka řešila ještě jeden faul, a to bývalého Tygra na jiného bývalého Tygra. Lukáš Vantuch v zápase Hradce s Boleslaví ošklivě narazil Tomáše Urbana na hrazení. Ten se jen těžko zvedal z ledu, v zápase ale nakonec pokračoval. Vantuch za zákrok dodatečně potrestán nebyl, z rozhodnutí komise vyplývá, že si za to může Urban sám. „K pádu na hrazení došlo především v důsledku toho, že protihráč nebyl po předchozí kolizi zcela koordinován a před zákrokem se navíc rozhodl pro náhlou změnu směru jízdy,“ vysvětlila disciplinárka.

Zákrok Vantucha na Urbana si můžete prohlédnout tady

Autoři | Foto hcbilitygri.cz

Štítky Petr Jelínek, Bílí Tygři Liberec, Piráti Chomutov, Lukáš Vantuch, Tomáš Urban, Český svaz ledního hokeje, BK Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři přišli o centra třetího útoku. Jelínek za faul vyfasoval trest na dva zápasy  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.