Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Tygři po tuhé bitvě rozhodli opět ve třetí třetině a v semifinále vedou už 2:0

Padesát minut dnešního souboje mezi Bílými Tygry a Mladou Boleslaví nebylo jasné, kdo zvítězí. Tygři dvakrát vedli, hosté pokaždé vyrovnali. A na liberecké hokejky se postupně vkrádala nervozita. Pak si ale po ubráněné přesilovce vzal puk Radivojevič a nastartoval Tygry k druhé semifinálové výhře.

První třetina nasvědčovala tomu, že tentokrát Tygři neponechají nic náhodě. A také šli do vedení po Vampolově dorážce Šimkovy střely. I dále byli liberečtí jasně lepší, jenže pak z jediného tlaku Mladá Boleslav vyrovnala a do kabin se šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Druhá třetina už tak jednoznačná nebyla, přesto šli domácí opět do vedení po střele Šimka. Boleslav ale měla více ze hry i více šancí a nakonec zaslouženě vyrovnala.

Poslední část zápasu přinesla rozhodnutí.  Deset minut byli Tygři velmi nevýrazní a Boleslav hrozila. Jenže pak domácí sehráli dobré oslabení a hned po něm udeřili. Šimek odehrál puk, ten si vzal Lakatoš a odevzdal ho Radivojevičovi. Ten přejel celé hřiště a střelou pod břevno vstřelil vítězný gól. Tygrům pak narostla křídla a v krátkém sledu přidali ještě dvě branky.

Závěr byl opět nervózní a plný střetů. Boleslavští se hodně zlobili na Birnera, který nevybíravě skolil soupeře a hokejkou v obou rukách ho praštil ležícího do hlavy. To už ale bylo vše a Tygři tak mají druhý bod po vítězství 5:2.

"Jsem spokojený s výsledky těch domácích zápasů, protože jsme udělali důležité dva kroky. Šlo o těžké zápasy, ale nic lehkého jsme ani nečekali. A já jsem rád, že jsme uhráli dvě vítězství. Dnes jsme rozhodli až ve třetí třetině, ale to je věc, která nás provází po celou sezonu, že máme dobré třetí třetiny. Když vydržíme v trpělivé hře, tak jsme těch zápasů rozhodli takto už několik. I přes slabší pasáž po vyrovnání soupeře na 2:2 jsme ten zápas zvládli, takže jdeme s relativně klidnou hlavou a dobrým sebevědomím do toho dalšího," zhodnotil trenér Tygrů Filip Pešán.

2. semifinále playoff Tipsport extraligy

Bílí Tygři Liberec – Mladá Boleslav 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)

Branky:  5:49 Vampola (Šimek, Bakoš), 21:36 Šimek, 50:30 Radivojevič (Lakatoš, Šimek), 51:41 Bakoš (Vampola), 53:04 Krenželok (Birner, Vampola) - 17:38 Jarůšek (Lenc),  32:31 Trončinský

Stav série: 2:0

Diváci: 7500 (vyprodáno)

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky BK Mladá Boleslav, Bílí Tygři Liberec, tygr, semifinále, Extraliga ledního hokeje, Filip Pešán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři po tuhé bitvě rozhodli opět ve třetí třetině a v semifinále vedou už 2:0  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.