Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Středa 29. května 2024  |  Svátek má Maxim
Bez reklam

Radivojevič: Lepší je soustředit se sám na sebe než na ty kecy okolo

Zkušený liberecký útočník Branko Radivojevič vylepšil ve druhém semifinále proti Mladé Boleslavi svou bilanci v letošním play off na jedenáct bodů v šesti zápasech. Ze tří gólů, jež má na kontě, zaznamenal nejproduktivnější hokejista vyřazovacích bojů dva do sítě Středočechů. Oba byly navíc vítězné.

Pětatřicetiletý slovenský útočník s bohatými zkušenostmi z NHL i KHL rozhodl dramatickou přetahovanou krátce po polovině třetího dějství za stavu 2:2.

"Tam mi to 'Laky' (Dominik Lakatoš) posunul, vzal jsem si puk po pravé straně a pak už jsem byl dost blízko na přihrávku, která byla zpočátku tím prvním úmyslem, tak jsem to vzal na sebe," řekl Radivojevič novinářům. "Kdybych nedal, tak by mi s ohledem na můj věk asi nikdo nenadával, ale díky bohu to tam padlo," dodal s úsměvem.

Gólman David Rittich do té doby držel šance Mladoboleslavských hodně vysoko. "Chytal velmi dobře, ale víme, že při střelách nahoru mu to tam padá. Bylo tam trochu místa, ale člověk u toho musí mít i štěstí," připustil držitel světového stříbra a bronzu.

K rozdílové trefě přidal i dvě asistence a vyšvihl se díky tomu do čela kanadského bodování play off. "Ono je to ale úplně jedno, kdo ty góly dá. Zatím to tam padá a daří se, což je třeba využít, ale jinak tu máme čtyři lajny a vždy dvě nám v sezoně zabraly. Dnes to byla ta naše, příště to bude zase některá jiná. Na to se můžeme spolehnout, což je naše velká výhoda," tvrdil Radivojevič.

Konečný výsledek 5:2 vypadá sice jednoznačně, ale právě jeho gól zlomil soupeře krátce poté, co mohli Středočeši udeřit. A vše mohlo být jinak.

"Byl to těžký zápas a my jsme rádi, že jsme ho zvládli. První polovina třetí třetiny byla strašně vyrovnaná, Boleslav to hrála velice dobře a brankář Jánko Lašák nás tam podržel. Ale my víme, že jsme na tom dobře fyzicky a že můžeme kdykoliv rozhodnout. Opět se potvrdilo, že máme velmi silné třetí třetiny. Jsme rádi, že jsme to zvládli, a samozřejmě nás těší, že pojedeme do Boleslavi s vedením 2:0," řekl Radivojevič.

Z kraje příštího týdne lze očekávat vypjaté bitvy. Dnes se na ledě občas zajiskřilo a klidu moc nepřidal ani faul holí Radivojevičova spoluhráče Michala Řepíka za rozhodnutého stavu minutu před koncem. S tím, že zápasy budou provázet velké emoce, ale bývalý hráč Phoenixu, Philadelphie a Minnesoty počítá. "Je to play off, navíc derby, patří to k tomu," prohlásil Radivojevič.

Sám se rozhodit určitě nenechá. "Z toho už jsem vyrostl. Dělá se jen takové bububu, ale já už si toho prožil v hokeji dost, takže vím, že je lepší se soustředit sám na sebe než na ty kecy okolo," řekl Radivojevič.

Liberec má za sebou sérii 12 výher. Na cestě za kýženým titulem ale není pro Bílé Tygry tak podstatná. "Je to samozřejmě pěkná šňůra, ale za sebe říkám, že na to člověk nekouká. Soustředíme se teď na play off a na to, abychom doma vítězili," uzavřel Radivojevič.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky Branko Radivojevič, BK Mladá Boleslav, Bílí Tygři Liberec, National Hockey League, Kontinentální hokejová liga, Dominik Lakatoš, David Rittich, Philadelphia Flyers, Minnesota Wild, Michal Řepík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radivojevič: Lepší je soustředit se sám na sebe než na ty kecy okolo  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.