Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Finále! Tygři vyřídili Boleslav ve čtyřech utkáních a zahrají si o titul

Poprvé v historii Liberec zažije boj o hokejový titul. Bílí Tygři skvělým způsobem zvládli celou semifinálovou sérii s Boleslaví, když jim stačila pouhá čtyři utkání. V tom posledním vyhráli 5:2 a už nyní se může připravovat na finálového soupeře, kterým bude Plzeň nebo Sparta.

Tentokrát se do vedení dostala Mladá Boleslav, ve 14. minutě se trefil Pacovský. Ve druhé třetině Tygři nejprve góly Řepíka a Vitáska otočili, pak ale v přesilovce vyrovnal Stříteský.

Pouhých padesát sekund před druhou sirénou se trefil Bulíř a byl to gól vítězný. Ve třetí třetině pak na rozdíl dvou gólů upravil Bakoš a čtyři vteřiny před koncem jistil postup do finále Jelínek.

„Před sezonou jsme měli dva cíle, postoupit ze skupiny Ligy mistrů a postoupit do play off. Teď ale doufám, že jsme ještě neskončili,“ okomentoval trenér Liberce Filip Pešán.

Trenér Boleslavi František Výborný ocenil výkon svého týmu, ale uznal i kvality Liberce. „Liberec hrál velmi dobře a do finále určitě patří, musím jim pogratulovat.“

BK Mladá Boleslav - HC Bílí Tygři Liberec 2:5 (1:1, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 14. Pacovský (M. Látal), 38. Stříteský (L. Pabiška, Bárta) - 25. Řepík (Lakatoš, Vampola), 27. Vitásek (Plutnar, Radivojevič), 40. Bulíř (Valský), 57. Bakoš (Valský, Bulíř), 60. Mojžíš. Rozhodčí: Fraňo, Hradil - Bláha, Frodl. Vyloučení: 4:6, navíc Kučný (Mladá Boleslav) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:3. Diváci: 3744. Třetiny:1:0, 1:3, 0:2. Konečný stav série: 0:4.

Mladá Boleslav: Rittich - Stříteský, Ovčačík, Rýgl, Trončinský, Robar, Kučný - Jarůšek, Klepiš, Bárta - Hyka, Musil, Lenc - M. Látal, Urban, Pacovský - Ďurač, Kubica, L. Pabiška. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Plutnar, Vitásek, Kajínek - Bakoš, Vampola, Radivojevič - Řepík, Bulíř, Lakatoš - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Stránský, Jonák, D. Špaček. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky FK Mladá Boleslav, finále, FC Slovan Liberec, Bílí Tygři Liberec, FC Viktoria Plzeň, AC Sparta Praha, Filip Pešán, František Výborný, Liga mistrů UEFA, BK Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Finále! Tygři vyřídili Boleslav ve čtyřech utkáních a zahrají si o titul  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.