Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Je vyrovnáno! Tygři napodruhé porazili Spartu a ve finále je stav 1:1

Další vypjatou bitvu přineslo druhé finále Tipsport extraligy. A tentokrát se radují liberečtí Bílí Tygři. Skóre se dvakrát přelévalo, ale nakonec se raduje Liberec. Tygři vedli 1:0, Sparta pak dvěma slepenými góly otočila. Jenže ještě jeden obrat předvedli i domácí a góly Řepíka a Radivojeviče skóre přetáhli na svou stranu. Vítězství 4:2 pak do prázdné brány potvrdil Vampola.

Byl to podobný zápas jako včera. Liberec na Spartu vlétl a i díky dvěma přesilovkám byl jasně lepší. V desáté minutě byl poměr střel 10:0! Ale gól žádný. Trefil se až při vlastním oslabení Valský, který bombou poslal puk do horního rohu Pöpperleho brány.

Jenže Sparta měla štěstí a ze tří šancí dvě proměnila a navíc nastřelila i tyč. Do kabin se tak šlo za stavu 1:2.

Druhá třetina přinesla hlavně taktickou bitvu plnou šarvátek. Tygři nemohli překonat pevnou obranu Sparty, která prakticky rezignovala na útok. Jenže pak se po rychlé akci s trochou štěstí trefil Řepík a bylo vyrovnáno. Nervy na uzdě pak ale neudržel sparťanský Klimek, který nožem brusle kopl Dernera do nohy a dostal trest ve hře. Navíc o chvíli později šla Sparta do tří kvůli zdržování. Tygři sice tuto přesilovku v gól nepřetavili, ale pokračující výhodu jednoho muže nakonec ranou Radivojeviče od modré využili.

Ve třetí třetině Tygři především hlídali těsný náskok. A hlídali ho s velkým přehledem. Sparta nakonec měla jeden, dva závary, ale Liberečtí si vítězství pohlídali. Pojistku necelou minutu před koncem přidal  Vampola do prázdné.

"Z mého pohledu se ten zápas odvíjel podobně jako včera. Měli jsme ze začátku vyložené šance, které jsme neproměnili. Dali jsme sice v oslabení gól, ale Sparta dala asi z pěti střel dva góly a tyčku. Ta její efektivita byla vysoká. Rozhodlo dlouhé vyloučení (Klimka) společně s tím, kdy Sparta musela do tří. I když jsme to nesehráli ideálně, tak to bylo sehrané gólově. V závěru při nás stálo štěstí, ale za to, jak jsme oba zápasy odbojovali, jsme si jedno vítězství zasloužili," dodal liberecký trenér Filip Pešán.

Stav finále je tak 1:1, v pondělí se pokračuje v Praze.

2. finále Tipsport extraligy

Bílí Tygři Liberec – Sparta Praha 4:2
(1:2, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Valský (Vitásek), 32. Řepík (Mojžíš), 40. Radivojevič (Řepík, Birner), 59. Vampola - 10. Hamilton (Hrbas), 11. Forman (Eminger, Polášek). Rozhodčí: Šindler, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:5, navíc Klimek (Sparta) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7500 (vyprodáno). Stav série: 1:1. Třetiny: 1:2, 2:0, 1:0.

Sestavy: Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Výtisk, Vitásek, Plutnar - Bakoš, Vampola, Radivojevič - Řepík, Bulíř, Birner - Valský, P. Jelínek, Krenželok - D. Špaček, Lakatoš, Stránský. Trenéři: Pešán a V. Čermák. Sparta: Pöpperle - Eminger, Polášek, Hrbas, Barinka, Švrček, J. Mikuš, Čajkovský - Forman, J. Hlinka, Buchtele - Sabolič, Klimek, Hamilton - Netík, Dragoun, A. Kudrna - Pech, Kumstát, od 36. navíc Černoch. Trenéři: Jandač a Moták.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky AC Sparta Praha, finále, FC Slovan Liberec, Extraliga ledního hokeje, Bílí Tygři Liberec, Filip Pešán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je vyrovnáno! Tygři napodruhé porazili Spartu a ve finále je stav 1:1  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.