Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Lašák se po dvou rychlých gólech cítil v brance jako blbec

Těžké chvilky prožíval v pátečním druhém finálovém utkání extraligy brankář hokejistů Liberce Ján Lašák, když Sparta odpověděla na tlak Bílých Tygrů v polovině první třetiny a během 61 vteřin otočila stav na 2:1. Po výhře 4:2, díky které Severočeši vyrovnali sérii na 1:1, cítil slovenský mistr světa z roku 2002 úlevu.

"Je pravda, že jsem se cítil strašně. Bylo to pro mě velice náročné. Začali jsme skvěle, měli jsme deset dvanáct střel a spoustu šancí. Oni se dvakrát dostali k nám a dali dva góly. Asi z dvou nebo tří střel, to je strašně nepříjemné," řekl Lašák novinářům.

Po úvodní trefě Jakuba Valského v oslabení z osmé minuty jej překonal tečí nahození Marka Hrbase Kanaďan Curtis Hamilton a pak po podobné situaci usměrnil pokus Vladimíra Emingera za Lašákova záda Miroslav Forman. "Člověk se cítí v té bráně jako blbec. Bylo to pro mě velice těžké a cítím z toho psychickou únavu. Ale jsem rád, že jsme našli tu cestu k vítězství," navázal Lašák.

"Věděli jsme ale, že musíme být trpěliví a ten úspěch by měl přijít. Trenér se tam měl k čemu vyjádřit. Já jsme se soustředil jen na sebe," popsal dění v kabině po první třetině.

Ve 32. minutě vyrovnal Michal Řepík a 50 sekund před koncem druhé třetiny vstřelil vítěznou branku v přesilovce Branko Radivojevič. Liberec těžil z vyloučení útočníka Lukáše Klimka na pět minut a do konce utkání. Trest ve hře dostal za kopnutí obránce Lukáše Dernera bruslí.

"Já jsem to neviděl, ale asi karma, protože mě přetáhnul po ruce a potom fauloval. Ale ne, dělám si srandu. Já jsem to na ledě neviděl, nemůžu to posoudit," vrátil se ke klíčové situaci Lašák.

V závěrečné power play nejdříve nevyužil šanci Sparty Andrej Kudrna a minutu před koncem pojistil výhru Liberce 4:2 Petr Vampola. "Byla tam střela, šla do vzduchu, snažil jsem se to ještě vytáhnout, ale naštěstí nešla do brány. Opravdu jsem se bál, že to může skončit v bráně. Ale ubojovali jsme to, obrana byla skvělá," oddechl si sedmatřicetiletý gólman, který získal v extralize v roce 2005 titul s Pardubicemi.

Liberec v pátek vytěžil vítěznou branku z Klimkova zkratu a ve čtvrtek se naopak připravil při porážce 1:3 o možný tlak po zákroku Vampoly na Lukáše Pecha, po kterém šel liberecký útočník také pykat na pět minut a do konce utkání. Podle Lašáka je proto nutné se vyvarovat vyloučení.

"Je to samozřejmě jedna z klíčových věcí. Oni mají špičkové hráče na přesilovky a my taky. Speciální týmy rozhodují. Musíme hrát v pěti. Myslím, že když se hrálo pět na pět, tak jsme malinko lepší. Možná to bylo také tím, že jsme hráli doma. Uvidíme, co bude na Spartě," dodal Lašák.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky Ján Lašák, Bílí Tygři Liberec, AC Sparta Praha, Curtis Hamilton, Vladimír Eminger, Miroslav Forman, FK Pardubice, Branko Radivojevič, Michal Řepík, Petr Vampola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lašák se po dvou rychlých gólech cítil v brance jako blbec  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.