Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Tygři jsou zpět! Čtvrtý zápas série ovládli a finále je vyrovnané

Těžkou úlohu ve čtvrtém utkání Bílí Tygři zvládli. Po tvrdém direktu ve třetím zápase se liberečtí hráči obdivuhodně zvedli a čtvrtý zápas vyhráli 4:1. Opět rozhodla druhá třetina. Zatímco včera ji lépe zvládla Sparta, tentokrát ji vyhrál Liberec 3:0. Série pokračuje v pátek pátým utkáním opět v Liberci.

Liberec byl celý zápas lepší a po psychicky nezvládnutém třetím duelu nefauloval a hrál disciplinovaně. První třetinu navíc přidal skvělý pohyb a důraz a Spartu výrazně přestřílel. Jenže branka nepadla a do druhé třetiny se šlo za bezbrankového stavu.

Druhé dějství začal Liberec ještě lépe.  Už ve 22. minutě se trefil Řepík a jen o minutu později se trefil navrátilec do sestavy Vlach. Tygři pak hráli v pohodě, navíc na konci třetiny po chybě Švrčka ujel Radivojevič, který naservíroval Bulířovi, a bylo to 3:0.

Sparta se ve třetí třetině snažila o zvrat, a nakonec se i tři minuty před koncem trefil Švrček. Při power play pak ale rozhodl po Valského přihrávce dnes tříbodový Šimek.

Série se vrací do Liberce, pátý zápas se hraje v pátek.

Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 1:4
(0:0, 0:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 57. Švrček (J. Hlinka, Buchtele) - 22. Řepík, 23. J. Vlach (Šimek, D. Špaček), 38. Bulíř (Radivojevič, Šimek), 54. Šimek (Valský). Rozhodčí: Hejduk, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:4. Bez využití
Diváci: 16.962. Stav série: 2:2

Sestavy: Sparta: Pöpperle - Eminger, Polášek, Čajkovský, Barinka, Švrček, J. Mikuš, od 50. navíc Kalina - Forman, J. Hlinka, Buchtele - M. Procházka, Pech, Kumstát - Sabolič, A. Kudrna, Hamilton - Netík, Dragoun, Hlaváč, od 50. navíc Černoch. Trenéři: Jandač a Moták. Liberec: Schwarz - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Vitásek, Výtisk - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Řepík, Birner, Stránský - Valský, P. Jelínek, Krenželok - J. Vlach, Jonák, D. Špaček. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky Bílí Tygři Liberec, HC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři jsou zpět! Čtvrtý zápas série ovládli a finále je vyrovnané  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.