Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Hokejisty Liberce a Sparty čeká pod Ještědem bitva o mečbol

Páté utkání finálové série play off hokejové extraligy mezi Libercem a Spartou dnes rozhodne, kdo se na jedinou výhru přiblíží k zisku mistrovského titulu. Vítěz základní části Liberec zvládl v úterý nelehkou úlohu za stavu 1:2 na zápasy a na ledě Pražanů dokázal srovnat krok.

Jednou z klíčových postav, které se zasloužily o vyrovnání série, byl brankář Marek Schwarz. Trenér Filip Pešán ho nečekaně poslal do branky místo týmové jedničky Jána Lašáka, zatím ale není jisté, kdo z libereckých gólmanů odchytá pátý zápas.

Domácím bude chybět útočník Dominik Lakatoš, který si odpyká druhou polovinu dvouzápasového trestu za faul ve třetím finále. K dispozici už naopak bude Petr Vampola, otázkou zůstává, zda ho po jeho excesech trenéři vrátí do sestavy naposledy výtečně fungujícího mužstva.

Sparta postrádá pro zbytek sezony zraněného útočníka Daniela Přibyla a dalšího forvarda Lukáše Klimka kvůli trestu za kopnutí bruslí. S otazníkem jsou starty Lukáše Cingela a Jana Piskáčka. Pátý finálový zápas začne v 17:20.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky FC Slovan Liberec, AC Sparta Praha, Ještěd, Extraliga ledního hokeje, Ján Lašák, Marek Schwarz, Filip Pešán, Dominik Lakatoš, Petr Vampola, Daniel Přibyl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisty Liberce a Sparty čeká pod Ještědem bitva o mečbol  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.