Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Mečbol! Tygři přežili trestné střílení v poslední vteřině a chybí jim poslední krok

To byl zápas hodný finále! Skvělý hokej a velké drama korunovalo trestné střílení po faulu na Hlinku v poslední vteřině utkání! To ale Hlinka neproměnil a Tygři tak mají mečbol, ve finále vedou 3:2 na zápasy. Dvakrát skóroval liberecký Řepík. Šestý zápas se hraje v neděli v Praze.

Tygři v pátém utkání nebyli tak dominantní jako v minulém zápase. Svou roli nejspíš hrála nervozita, a tak byla lepší Sparta. Domácí navíc neproměnili dlouhou přesilovku 5 na 3 a zanechalo to na nich stopy.

Do vedení tak šla Sparta, když využila první přesilovku. Jenže za chvilku bylo srovnáno, Řepík se trefil poprvé. Do kabin šla ale v lepší náladě Sparta, když se pár vteřin před koncem trefil s úhlu Sabolič a Schwarz se musel červenat.

Do druhé třetiny už liberecký brankář nenastoupil a nahradila ho jinak jasná jednička Lašák. Pokračoval skvělý zápas plný šancí, ve 35.minutě se domácím podařilo vyrovnat, když se trefil Radivojevič. 

Ve 43.minutě šli domácí poprvé do vedení, ve vlastním oslabení vystřelil Vlach a Pöpperlemu jeho střela prošla do sítě. Jenže Sparta o 40 vteřin později srovnala Formanem a bylo to opět nerozhodně.Tygři postupně zvyšovali tlak a nakonec se čtyři minuty před koncem svým druhým gólem zapsal mezi střelce Řepík. Tomu se sice puk odrazil od brusle, ale Pöpperle si ho do branky plácl hokejkou.

To největší drama ale teprve přišlo. Už to vypadalo, že Liberec potvrdí vítězství gólem do prázdné brány, jenže sparťané puk vybojovali a do úniku šel Hlinka. Toho srazil jeden z domácích hráčů a pískalo se trestné střílení. Rozhodčí se ještě poradil s videorozhodčím, ale jeho verdikt platil. Vteřinu před koncem se tak Hlinka rozjel proti Lašákovi, ten ale střelu mezi betony vystihl a vypukla liberecká radost.

5. finále playoff Tipsport extraligy

Bílí Tygři Liberec – Sparta Praha 4:3 (1:2, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 18. Řepík (Birner), 35. Radivojevič (Mojžíš, Bulíř), 43. J. Vlach (Mojžíš), 56. Řepík (Radivojevič) - 17. Pech (Sabolič, Polášek), 20. Sabolič (Pech, Kumstát), 44. Forman (Piskáček, Hlaváč). Rozhodčí: Hradil, Polák - Barvíř, Blümel.
Vyloučení: 4:6. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0.
Stav série: 3:2

Sestavy: Liberec: Schwarz (21. Lašák) - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Vitásek, Výtisk - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Řepík, Birner, Stránský - Valský, P. Jelínek, Krenželok - J. Vlach, Jonák, D. Špaček. Trenéři: Pešán a V. Čermák.
Sparta: Pöpperle - Eminger, Polášek, Hrbas, Barinka, Švrček, J. Mikuš, Piskáček - Hlaváč, J. Hlinka, Buchtele - Forman, Pech, Kumstát - Hamilton, Dragoun, Sabolič - Netík, Černoch, A. Kudrna. Trenéři: Jandač a Moták.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky trestné střílení, AC Sparta Praha, finále, FC Slovan Liberec, Extraliga ledního hokeje, Bílí Tygři Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mečbol! Tygři přežili trestné střílení v poslední vteřině a chybí jim poslední krok  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.