Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Zatnou Tygři drápy a využijí dnešní mečbol? Trůn je na dosah

Už jen jediné vítězné utkání dělí Bílé Tygry od historicky prvního titulu. Dokáží mečbol proměnit dnes večer na ledě Sparty nebo se bude o vítězi rozhodovat až v sedmém utkání pod Ještědem? Pražané prohráli tři z posledních čtyř utkání, ale stále věří ve zvrat. Zápas začne v 17:20.

"Jsme od toho jeden zápas, ale poslední krok bývá nejtěžší. Musíme dobře zregenerovat a připravit se na to. Budeme to tam chtít rozhodnout," říká Michal Řepík.

Na předešlé vzájemné měření sil pod střechou pražské O2 areny mohou Tygři vzpomínat jen v tom nejlepším. Poučili se totiž z předchozího nezdaru, kdy nezvládli emotivně laděnou bitvu, a strhujícím výkonem si dokráčeli pro vyrovnávací bod v sérii na 2:2. Nemalý podíl na něm měl i Marek Schwarz, který mezi třemi tyčemi vystřídal Jána Lašáka, a za svá záda propustil jedinou ze sparťanských střel. Vyčníval i Radim Šimek, který se na třech ze čtyř gólů podílel, jeden dokonce sám vstřelil.

Série se poté přesunula do Liberce, kde v napínavém závěru liberečtí rovněž Pražany porazili. Skvělý hokej a velké drama korunovalo trestné střílení po faulu na Hlinku v poslední vteřině utkání. To ale Hlinka neproměnil a Tygři tak mají mečbol, ve finále vedou 3:2 na zápasy.

Foto Jiří Princ

Štítky Bílí Tygři Liberec, HC Sparta Praha, Ještěd, Michal Řepík, Marek Schwarz, Ján Lašák, Radim Šimek, O₂ arena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatnou Tygři drápy a využijí dnešní mečbol? Trůn je na dosah  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.