Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Brankář Roman Will posílí Bílé Tygry. Do Liberce míří ze zámoří

Bílí Tygři hlásí posilu na post brankáře. S vedením podještědského manšaftu se dohodl na ročním kontraktu Roman Will, který zažil v uplynulé sezóně svůj debut v NHL v dresu Colarada Avalanche. Přesto se ale z farmy v San Antoniu nedokázal natrvalo probojovat do hlavního týmu a rozhodl se tak pro návrat do Česka.

"Roman Will je pro nás příslibem do budoucnosti. Jeho pracovitost ho v právě skončené sezóně dovedla až k prvnímu startu v NHL. Ve třiadvaceti letech je to stále ještě mladý brankář, který má hodně před sebou. Se svým potenciálem by po boku Jána Lašáka mohl vyrůst v novou brankářskou jedničku Bílých Tygrů Liberec,“ řekl sportovní ředitel týmu Filip Pešán.

Roman Will je rodákem z Plzně, kde také hokejově začínal. V patnácti letech ale přijal nabídku z Mladé Boleslavi, kde poté hájil branku tamního dorosteneckého a juniorského týmu. V sezóně 2010/2011 se Roman Will i přes svůj nízký věk posunul do boleslavského A týmu, nastoupil však k jedinému extraligovému utkání

O rok později odešel Roman Will zkusit své štěstí do zámoří, kde chytal v juniorském výběru QMJHL Moncton Wildcats. Po sbírání zkušeností za velkou louží se vrátil zpátky do Mladé Boleslavi, která v té době hrála 2. nejvyšší soutěž. Původně jen doplnil dvojici Vlastimil Lakosil a Michal Valent. Skvělými výkony si ale získal důvěru trenérů a tak se tehdy dvacetiletý brankář stal boleslavskou jedničkou v honu za extraligou. V baráži, kde v nervydrásající bitvě trápila Boleslav i Bílé Tygry, to nakonec na postup nestačilo. Co se ale nepovedlo tehdy, zvládla Mladá Boleslav i s Willem v brance o rok později.

V roce 2014 se Roman Will znovu vydal do zámoří, kde přijal nabídku týmu AHL Lake Erie Monsters. V honbě za vysněnou NHL přestoupil o rok později do San Antonio Rampage. Odtud si ho na krátký záskok „vypůjčil“ legendární Patrick Roy, trenér lavin z Colorada a Roman se tak dočkal svého premiérového startu v NHL.

Na reprezentační úrovni si Roman Will připsal starty za českou sedmnáctku, osmnáctku a dvacítku. Na vrcholném turnaji se však představil jen v kategorii U18, když hájil barvy Českého týmu na Mistrovství světa.  

Foto HC Bílí Tygři Liberec

Štítky Roman Will, Bílí Tygři Liberec, FC Slovan Liberec, National Hockey League, Česko, FK Mladá Boleslav, San Antonio, FC Viktoria Plzeň, Ján Lašák, Filip Pešán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brankář Roman Will posílí Bílé Tygry. Do Liberce míří ze zámoří  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.