Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Do Liberce se vrací Adam Jánošík. S Tygry podepsal smlouvu do roku 2019

Liberečtí Tygři hlásí další posilu. Mistrovský manšaft doplní v příští sezoně Adam Jánošík, který se do Liberce vrací po dvou letech. Třiadvacetiletý bek se s vedením Bílých Tygrů domluvil na kontraktu s dobou trvání do konce dubna 2019.

"Adam Jánošík je ofenzivní obránce, který rád podporuje útok. Přesně takový typ hráče zapadá do naší herní koncepce. I Adam Jánošík už dorostl do nejlepšího hokejového věku a věřím, že v pro něj známém libereckém prostředí naplno zúročí své schopnosti,“ dodal sortovní ředitel Tygrů Filip Pešán.

Jánošík začal s hokejem na Slovensku, ale hrál zde jen do sedmé třídy. Brzy se přesunul Liberce, který ho vychoval pro profesionální hokej. V Liberci také chodil do české školy a učil se češtinu. O pár let později se přesunul do zámoří, kde v dresu týmu Gatineau Olympiques hrál v juniorské QMJHL. V roce 2010 si ho při draftu NHL vybrala Tampa Bay. I přesto v další sezoně oblékal dres Gatineau s kapitánským "céčkem" na hrudi.

V roce 2012 se vrátil zpět do Liberce, sezonu 2014/15 pak strávil v Košicích. Za Chomutov odehrál v základní části minulého ročníku 40 utkání a byl druhým nejproduktivnějším obráncem Pirátů.

Foto HC Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři Liberec, Adam Jánošík, hokej, Piráti Chomutov, Filip Pešán, Slovensko, National Hockey League, Gatineau Olympiques, Quebec Major Junior Hockey League, Tampa Bay Lightning

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Liberce se vrací Adam Jánošík. S Tygry podepsal smlouvu do roku 2019  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.