Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Radim Šimek: Přednost jsem nakonec dal Bílým Tygrům, i díky rozhovoru s Filipem Pešánem

Zatímco většina jeho spoluhráčů si užívala zaslouženého volna po úspěšné sezoně, liberecký bek Radim Šimek hájil české barvy na mistrovství světa v ledním hokeji a řešil nabídky na nové angažmá. „Skoro mě z toho bolela hlava,“ říká. Po dvoutýdenním volnu opět vyrazil na led v dresu Bílých Tygrů.

„Po mistrovství jsem měl jen dva týdny volna, ostatní kluci měli po titulu pět týdnů dovolené. Je to znát, tělo si neodpočine a v sezoně pak mohou přijít zranění, která by jinak nepřišla. Musím si na to dát pozor,“ říká Šimek. Přesto, že s týmem začal přípravu, rád by si brzy vybral ještě týden volna.

Zkušený bek měl během pauzy blízko k přestupu, zajímala se o něj například Frölunda ze Švédska. „Přednost jsem nakonec dal Bílým Tygrům, i díky rozhovoru s Filipem Pešánem. Ten mi nastínil, jak si představuje další sezonu, a to se mi zalíbilo. Nejen hokejově, ale také v lidských věcech mi hodně pomůže,“ doplnil.

Podle Radima Šimka jsou ale nabídky, které se odmítají ještě hůře a to například v zámoří nebo ruské Kazaně. „Ta konkrétní nabídka totiž přišla z jednoho kvalitního týmu z Ruska. I ten odchod bych asi zvážil. Před pár dny mi navíc volal agent, že se mu ozval Columbus, tak bych tam možná letěl na kemp, ale to se teprve uvidí,“ poznamenal Šimek a dodal: „Chtěl, abych ale ještě zůstal rok v Evropě a víc se vyhrál,“ shrnul.

Obránce Radim Šimek podepsal ještě před vyřazovacími boji v play-off nový kontrakt s Bílými Tygry Liberec. Člen širšího kádru České reprezentace se s vedením klubu domluvil na nové smlouvě s datem trvání do 30. 4. 2019 s následnou jednoletou opcí.

"Domluvili jsme se na další spolupráci s jedním z klíčových hráčů našich zadních řad. Nová smlouva je podepsána na 3 roky s jednoročním opčním právem. Radim je ve svých třiadvaceti letech perspektivní ofenzivní obránce, který má stále velký potenciál ke zlepšování své hry. Věřím také, že se pevně zabydlí v Českém národním týmu,“ podotkl sportovní ředitel Filip Pešán

Foto Jiří Princ

Štítky Radim Šimek, Bílí Tygři Liberec, Mistrovství světa v ledním hokeji, rozhovor, Švédsko, Columbus Blue Jackets, Ak Bars Kazaň, Filip Pešán, Rusko, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radim Šimek: Přednost jsem nakonec dal Bílým Tygrům, i díky rozhovoru s Filipem Pešánem  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.