Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Další posila pro Tygry: Ze Slovanu Bratislava se po čtyřech letech vrací Milan Bartovič

Velké jméno ulovil management Bílých Tygrů. Po čtyřech sezonách strávených v dresu Slovanu Bratislava a ruské KHL se vrací Milan Bartovič. Pětatřicetiletý útočník podepsal v Liberci tříletý kontrakt. Naváže tak na úspěšné působení – v dresu Tygrů odehrál 209 zápasů, ve kterých si připsal 132 bodů.

"Myslím, že věrným fanouškům Bílých Tygrů nemusím tohoto hráče příliš představovat. Milan si během zahraničního angažmá vyzkoušel funkci kapitána a zahrál si na světových šampionátech a Olympijských hrách,“ okomentoval příchod Bartoviče trenér Filip Pešán.

Bartovič si v kariéře zahrál v dresu Buffala a Chicaga i NHL, k jeho největším reprezentačním úspěchům patří účast na MS v Rize v roce 2006, kde si připsal v sedmi zápasech šest bodů a samozřejmě stříbro na šampionátu v Helsinkách v roce 2012. Zahrál si i na olympiádě v Soči před dvěma lety.

„Bárt je rychlý a nebezpečný útočník s dobrou střelou a výbornou pracovní morálkou, čímž skvěle zapadne do našeho týmu.  Možná se málo ví, že je opravdový liberecký patriot. Pod Ještědem bydlí už od roku 2007 a nepřestěhoval se jinam ani při svých zahraničních angažmá,“ dodal Pešán.

Zatím poslední sezónu za Bílé tygry odehrál Milan Bartovič před čtyřmi lety. V jednom útoku s Petrem Nedvědem tehdy patřil k nejproduktivnějším hráčům celé extraligy a jeho výkony mu přinesly další nabídku z KHL, tentokrát ovšem ze Slovenska. Ze Slovanu Bratislava. Za „Belasé“ nastupoval Bartovič s kapitánským „céčkem“ mezi lety 2013-2015 a odehrál tu celkem 215 zápasů.

Autoři | Foto Vladimír Jína

Štítky Milan Bartovič, HC Slovan Bratislava, Bílí Tygři Liberec, Kontinentální hokejová liga, Filip Pešán, olympijské hry, tygr, National Hockey League, Buffalo Sabres, Chicago Blackhawks

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další posila pro Tygry: Ze Slovanu Bratislava se po čtyřech letech vrací Milan Bartovič  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.