Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Tygři mají za sebou první přípravný zápas. V repríze čtvrtfinále podlehli Chomutovu

Hodně nervózní byla první příprava na hokejovou sezonu. Tygři si do domácí arény pozvali chomutovské Piráty a především v závěru se na ledě hodně jiskřilo. Oba týmy tak navázaly na čtvrtfinále playoff, kdy Liberec porazil Chomutov ve čtyřech utkáních. Tentokrát zvítězili Chomutovští 2:1.

Svou premiéru si v libereckém dresu odbyl Roman Will, a nevedl si vůbec špatně. Už v první třetině si připsal několik těžkých zákroků. Do vedení šli ale na začátku druhého dějství domácí. A o gól se zasloužilo trio slovenských posil – akci rozjel Jánošík, který přihrál Bližňákovi a ten našel Bartoviče – 1:0. „Adam Jánošík skvěle zblokoval střelu a Mario Bližňák vyvezl kotouč a poslal mi ho do jízdy. Měl jsem dost času si rozmyslet, co udělám a místo kličky jsem se rozhodl pro střelu zápěstím. Trefil jsem se přesně, jak jsem chtěl. Bohužel to dnes na vítězství nestačilo,“ uvedl střelec Milan Bartovič.

V polovině zápasu ale bylo vyrovnáno, když Huml prostřelil Willa. Závěr zápasu pak byl poměrně vyhrocený, došlo i na bitku Lakatoš – Hlava. Po sérii vyloučení nakonec strhl vítězství na svou stranu Chomutov. Tygři pak dohrávali utkání v šesti proti třem, vyrovnat se jim už ale nepodařilo.

„Některé pasáže hry jsme nezvládli technicky, což je v tomto období něco, co se dá očekávat. Nicméně co je horší, nezvládli jsme zápas po stránce disciplíny. To je pro nás zdvižený prst. Kromě těchto negativních stránek tu ale byly i pozitivní. Systémově jsme si vedli dobře, předvedli se i mladí hráči. Celkově tým poctivě pracoval a makal celý zápas. Mám tedy smíšené pocity,“ uvedl trenér Tygrů Filip Pešán.

Už zítra čeká Tygry další utkání, v 11 hodin hostí Mladou Boleslav i s Petrem Vampolou.

Autoři | Foto hcbilitygri.cz

Štítky Piráti Chomutov, Bílí Tygři Liberec, čtvrtfinále, Roman Will, Adam Jánošík, Milan Bartovič, BK Mladá Boleslav, Petr Vampola, Filip Pešán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři mají za sebou první přípravný zápas. V repríze čtvrtfinále podlehli Chomutovu  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.