Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Středa 22. května 2024  |  Svátek má Emil
Bez reklam

Tahle zpráva hokejové fanoušky nepotěší. Michal Birner opouští před startem sezony Tygry

Nepříliš pozitivní zpráva přišla v pondělí odpoledne z kabiny Bílých Tygrů. Hokejového mistra z Liberce opouští po úspěšné sezoně reprezentant a opora extraligového týmu Michal Birner. Vedení klubu potvrdilo tuto nečekanou informaci na pondělní mimořádné tiskové konferenci. Třicetiletý hráč požádal Bílé Tygry o uvolnění z platné smlouvy a dohodnul se na novém kontraktu s týmem KHL Traktor Čeljabinsk.

„Požádal jsem Bílé Tygry o uvolnění ze smlouvy, protože jsem dostal nabídku, kterých v kariéře není mnoho. I přesto, že jsem v Liberci zažil skvělou sezónu a trenér Pešán mi dal jasně najevo, že o mé služby má eminentní zájem i nadále, rozhodl jsem se zkusit nové angažmá. Jsem rád, že k dohodě došlo bez velkých komplikací a vedení libereckého klubu děkuji za tento přístup. Všem libereckým fanouškům bych chtěl poděkovat za úžasnou podporu a omlouvám se jim, že mě v Tygřím dresu v nadcházející sezóně nejspíš neuvidí,“ shrnul hráč.

Rozhodnutí bylo překvapením i pro samotné vedení Bílých Tygrů. Michal Birner zvažoval svůj odchod z Liberce už na přelomu května a června, kdy po světovém šampionátu dostal několik zahraničních nabídek například z KHL či švýcarské nejvyšší soutěže. Ovšem po rozhovorech se sportovním koučem Filipem Pešánem se rozhodl nadále oblékat dres Bílých Tygrů. 

"Nebudu zakrývat, že s Michalem jsme do nové sezóny už napevno počítali. Na druhou stranu ale jedním dechem dodávám, že v tuto chvíli plníme slib, který jsme Michalovi dali. Byli jsme domluvení, že pokud přijde pro něj i pro klub zajímavá nabídka ze zahraničí, nebudeme mu bránit v odchodu. A Bílí Tygři své sliby plní. V tuto chvíli už intenzivně pracujeme na dalším vhodném doplnění kádru, tak abychom mohli naplnit naší nastavenou strategii," uzavřel sportovní ředitel Filip Pešán.

Foto Jiří Princ

Štítky Bílí Tygři Liberec, Michal Birner, Kontinentální hokejová liga, Traktor Čeljabinsk, hokej, Filip Pešán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tahle zpráva hokejové fanoušky nepotěší. Michal Birner opouští před startem sezony Tygry  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.